Başarılı oyuncu ve sunucu Açelya Akkoyun yeni projesi Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi ile ekrana geliyor. Açelya Akkoyun kimdir? İşte detaylar…

Televizyon dünyasının aranan isimlerinden biri olan ve gerek oyunculuğu gerek de sunuculuğu ile gönüllerde taht kurmayı başaran Açelya Akkoyun kimdir? Ünlü isim hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Açelya Akkoyun kimdir?
Açelya Akkoyun, Adana'da 31 Aralık 1972 tarihinde dünyaya geldi. Eğitim hayatını Fenerbahçe Lisesi ve MSGÜ (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde tamamladı. Konservatuvar yıllarında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda altı yıl boyunca çeşitli oyunlarda rol aldı. Aralarında Theope, Mösyö Butterfly, Kırmızı Pabuçlar, Hüner, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Palyaço Prens, Yavru Kimin gibi oyunlar bulunmaktadır.

Açelya Akkoyun nasıl ünlü oldu?
Sanat kariyerine müzikle de adım atan Akkoyun, 1989'da Zülfü Livaneli ile birlikte Güneş Topla Benim İçin adlı şarkının klibinde yer aldı. Ardından, 1994'te Ayhan Baran ile birlikte Türkiye'nin ilk opera klibinde rol aldı. Televizyon dünyasına da adım atan Açelya Akkoyun, 1992'de Son Söz Sevginin, 1993'te Çakalların İzinde ve Suçlu Kim, 1995'te Mirasyediler ve Sessizlik gibi projelerde izleyici karşısına çıktı. Açelya Akkoyun aynı zamanda birçok reklam filminde de rol aldı; Pril, Luna, Akbank, İş Bankası ve Yeni Yüzyıl gibi markalarla çalıştı. 1995 yılında sunuculuğa adım atan Açelya Akkoyun, 4x4 adlı yarışma programının sunuculuğunu üstlendi. Daha sonra 1998'de Adana Film Festivali ve 1999 ile 2000'de Antalya Film Festivali'nin Onur Ödülleri’ni sundu. Televizyon dizilerinde de aktif olarak yer alan Akkoyun, Mahallenin Muhtarları ve Böyle mi Olacaktı gibi projelerde yer aldı. Ayrıca Çocuktan Al Haberi adlı yarışmayı sunarak, popülaritesini iyice artırdı. 2002 yapımı Ekmek Teknesi dizisinde Suzan karakterini canlandırdı.

Bahar’ın Nevra’sı Hatice Aslan’ın oğlu kimdir, görenler anne-oğlu ikiz zannediyor Bahar’ın Nevra’sı Hatice Aslan’ın oğlu kimdir, görenler anne-oğlu ikiz zannediyor

Açelya Akkoyun kaç yaşında?
1972 yılında dünyaya gelen Açelya Akkoyun, 51 yaşındadır.

Açelya Akkoyun evli mi?
Açelya Akkoyun, 1998 yılında tiyatro ve sinema sanatçısı Civan Canova ile evlendi. Ancak 2004 yılında bu evlilik sona erdi.

Açelya Akkoyun Instagram hesabının adı nedir?
Açelya Akkoyun, “acelyaakkoyun” kullanıcı adı ile Instagram hesabını kullanıyor.

Açelya Akkoyun nasıl kilo verdi?
Açelya Akkoyun, bir ay içerisinde 86 kilodan 69 kiloya düştü. Ünlü ismin sevenleri, nasıl bu kadar hızlı kilo verdiğini merak etti. Açelya Akkoyun, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kilo vermek için günde tek öğün beslendiğini, ekmek yemeyi bıraktığını ve mümkün olduğunca karbonhidrat almadığını belirtti. Bunun yanı sıra bol su tüketmeyi ihmal etmediğini de ifade etti.