Çankırı'da  Ters Yöne Giren Sürücü Sokakta Oynayan Köpeği Ezdi Çankırı'da Ters Yöne Giren Sürücü Sokakta Oynayan Köpeği Ezdi

Sağlık Bakanlığı, 8 bin işçi alımı için yapılacak kura çekimine dair heyecan dorukta. İŞKUR kura sonuçları sorgulama işlemleri kura tarihinde başlayacak. İşte detaylar:

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi canlı yayın ile noter huzurunda gerçekleşecek. Adayların bekleyiş devam ederken tarihin ertelendiği paylaşılmıştı. Yeni tarih için geri sayım başladı. İŞKUR kura sonuçları sorgulama işlemleri kura tarihinde sabah saatlerinden itibaren başlayacak. Koruma ve güvenlik, temizlik görevlisi gibi alanlarda yapılacak personel alımı isim listesi ile takip edilecek.

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca, 8 bin sürekli işçi alımında mülakat olup olmayacağı yönünde sorulara açıklama getirdi: "İŞ-KUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içinde Bakanlığımız merkezinden noter huzurunda ve Youtube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız."

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi tarihleri 18-19 Mart olarak açıklanmıştı ancak gelen açıklama göre tarihler değişti. Taşra Teşkilatı Hizmet Birimlerinde İstihdam Edilmek Üzere 8.000 Sürekli İşçi Alımı Kurası 3-4 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Kura çekimi sonuçları ise 3-4 Nisan tarihlerinde açıklanacak. Sağlık Bakanlığı 8 bin sürekli işçi alımı kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.