Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hafta sonu gerçekleştirildi. Bu yılki sınava katılım rekor seviyeye ulaşarak 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurusuyla gerçekleşti. ÖSYM'nin açıklamasına göre, sınav 8-9 Haziran tarihlerinde yapıldı. Peki, Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı nasıl geçti? Adaylar TYT sınavındaki soruları nasıl buldu?

3 Milyondan Fazla Aday YKS'ye Katıldı

TYT, 8 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te gerçekleştirildi ve toplamda 3 milyon 120 bin 878 aday sınava girdi. TYT'nin yanı sıra, 9 Haziran Pazar günü saat 10.15'te Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve aynı gün saat 15.45'te Yabancı Dil Testi (YDT) yapıldı. AYT'ye 2 milyon 19 bin 709, YDT'ye ise 233 bin 389 aday katıldı.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) 3. dönem sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? MEB AÖL soru kitapçığı ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) 3. dönem sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? MEB AÖL soru kitapçığı ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı

Adaylar Soruları Zor Buldu mu?

Sınavın ardından adaylar, TYT'nin zorluk derecesi ve soru tipleri hakkında görüşlerini paylaşmaya başladılar. Sosyal medya platformlarında ve çeşitli forumlarda sınav yorumları yoğun bir şekilde dile getirildi. Adayların genel görüşlerine göre, TYT sınavının soruları makul düzeydeydi ve beklenen zorluk seviyesindeydi.

YKS'ye girişte adayların dikkat etmesi gereken kurallar da açıklandı. Sınav günü yanlarında bulundurabilecekleri eşyalar ve sınav giriş belgeleri hakkında detaylı bilgiler adaylara iletilirken, sınavın geçerliliğini etkileyebilecek davranışlar ve kurallar da hatırlatıldı.

Sonuçlar Ne zaman Açıklanıyor?

Sınavın sonuçları merakla beklenirken, ÖSYM takvimine göre YKS sonuçlarının 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanması planlanıyor. Bu tarihe kadar adaylar, sınav sonuçlarını öğrenmek için sabırsızlıkla bekleyeceklerdir.

Editör: Havva Andırır