Sandık görevlisi ücretleri 2024 yerel seçimleri öncesinde belirlendi. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi'nde görev alacak sandık görevlilerinin ücretleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına 2.936 TL ödenecek.

Nihal Candan hapse geri mi girdi, neden serbest? Nihal Candan hapse geri mi girdi, neden serbest?

Sandık başkanı ve sandık memuru ücretleri arasındaki fark, sandık başkanının seçim sürecinin başından sonuna kadar sorumluluğunun daha büyük olmasından kaynaklanmaktadır. Bina sorumlusu ise sandık kurulunun çalışması için gerekli olan ortamın hazırlanmasından sorumlu olduğu için diğer görevlilere kıyasla daha yüksek bir ücret alacak.

Sandık görevlisi başvuruları, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen takvime göre 24 Şubat Cumartesi gününe kadar gerçekleştirildi.

Sandık görevlisi olmak isteyenlerin genel olarak şu şartları taşıması gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
18 yaşını doldurmuş olmak,
Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak,
Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak.
Başvuru yapan kişiler için seçim kurulları tarafından belirlenen eğitim programlarına katılma zorunluluğu da bulunabilir. Eğitimin ardından sandık görevlisi olarak atama işlemleri yapılacaktır.

İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, askeri şahıslar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemezler.