Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere yönelik tarımsal destek ödemelerini hesaplara yatırdı. Bakan Yumaklı, yapılan açıklamada, toplamda 445 milyon 249 bin lira tutarındaki destek ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını belirtti. Bu destekler arasında Sürü Yöneticisi İstihdamı, Manda Desteği, Anaç Koyun Keçi Desteği, Sürü Yenileme Desteği, Malak Desteği, Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği ve Toprak Analizi Desteği gibi çeşitli destekler bulunuyor.

ÖDEME TARİHİ VE SORGULAMA EKRANI BİLGİSİ

Çiftçilerin merakla beklediği ödemeler 3 Mayıs Cuma günü itibarıyla başladı. Ödemeler, e-Devlet üzerinden yapılan sorgulamalarla da takip edilebiliyor. Eğer Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlıysanız, T.C. Kimlik Numaranız ve şifrenizle e-Devlet üzerinden ödeme sorgulaması yapabilirsiniz.

BAKAN YUMAKLI'NIN AÇIKLAMASI

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çiftçilere yönelik destek ödemelerinin bugün itibarıyla yapılmaya başlandığını duyurdu. Bu desteklerin detayları ise şu şekilde:

Sürü Yöneticisi İstihdamı Desteği için 266 milyon 850 bin lira
Manda Desteği için 83 milyon 711 bin lira
Anaç Koyun Keçi Desteği olarak 32 milyon 851 bin lira
Sürü Yenileme Desteği için 25 milyon 919 bin 400 lira
Malak Desteği olarak 25 milyon 338 bin lira
Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği için 10 milyon 133 bin 750 lira
Toprak Analizi Desteği için 445 bin 850 lira
Bu ödemelerin toplamı 445 milyon 249 bin lira olarak açıklandı.

19-20 Mayıs okul, dershane ders var mı, tatil mi edildi? 19-20 Mayıs okul, dershane ders var mı, tatil mi edildi?

ÖDEME SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar, e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle ödeme sorgulaması yapabilirler. Eğer e-Devlet şifreniz yoksa, PTT şubelerinden temin edebilirsiniz. Ödemelerinizi sorgulamak için e-Devlet üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapmanız yeterli olacaktır.