2024 LGS Taban Puanları: Ne Zaman Açıklanacak?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, her yıl olduğu gibi bu yıl da milyonlarca öğrencinin geleceğini şekillendirecek. 2024 yılında LGS sınavına giren 1 milyon 38 bin 192 öğrenci, sınavın ardından heyecanla sonuçları ve taban puanları beklemeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen sınavın ardından, öğrenciler Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi taban puanlarını ve yüzdelik dilimlerini merak ediyor. Peki, LGS taban puanları ne zaman açıklanacak? 2024 LGS yüzdelik dilimleri ve puanları ne zaman belli olur?

Lgs Sinavindan 1 Gun Once Ne Yap

LGS Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri Ne Zaman Açıklanacak?

Geçmiş yıllara bakıldığında, LGS taban puanları ve yüzdelik dilimlerin sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından kısa bir süre içinde e-Okul sistemi üzerinden erişime açıldığı görülmektedir. 2022 yılında MEB, LGS taban puanlarını genel bir liste halinde yayınlamıştı. Bu yıl da benzer bir süreç izlenmesi bekleniyor. Sınav sonuçları açıklandığında, öğrenciler ve veliler e-Okul sistemi üzerinden tercih yapacakları okulların taban puanlarına ve yüzdelik dilimlerine ulaşabilecekler.

1305360 1289X859

Yüzdelik Dilim Nedir?

LGS yüzdelik dilimi, bir öğrencinin sınavdaki başarısını sınava giren tüm öğrenciler arasında nerede konumlandığını gösterir. Bu değer, öğrencinin sıralamasının 100 ile çarpılıp, sınava giren toplam öğrenci sayısına bölünmesiyle hesaplanır. Formül şu şekildedir:

Yüzdelik dilim = ( Öğrencinin sıralaması / Toplam öğrenci sayısı) x 100

Yds 1 Rl0G Cover

Geçmiş Yılların Taban Puanları

Geçmiş yılların LGS taban puanlarına bakarak, bu yıl için de tahminlerde bulunmak mümkündür. Örneğin, 2022 yılında çeşitli okulların taban puanları ve yüzdelik dilimleri MEB tarafından yayınlanmıştı. Bu veriler, öğrencilerin hangi liselere girebileceklerini tahmin etmelerine yardımcı olabilir.

Universite Sinavi Ne Zaman 2023

2022 Yılı Taban Puanları:

  • Anadolu Liseleri: Genellikle en yüksek taban puanlarına sahip okullardır. Bu okullara giriş için yüksek yüzdelik dilimde yer almak gerekir.
  • Fen Liseleri: Bilim ve teknoloji alanında yoğun eğitim veren bu liseler de yüksek taban puanlarına sahiptir.
  • İmam Hatip Liseleri: Dini eğitimle birlikte fen ve sosyal bilimlerde de eğitim veren bu liseler, çeşitli taban puanlarına sahiptir.
  • Meslek Liseleri: Teknik ve mesleki eğitim veren bu liselerin taban puanları diğer lise türlerine göre daha düşük olabilir.
  • 2021 Meb Merkezi Sinav Takvimi A

2024 LGS Taban Puanları Nasıl Belirlenir?

LGS taban puanları, her yıl sınava giren öğrencilerin performanslarına ve tercih yoğunluğuna göre belirlenir. Okulların kontenjanları, öğrenci tercihleri ve sınav sonuçları bu puanların belirlenmesinde rol oynar. Örneğin, çok tercih edilen bir Anadolu Lisesi'nin taban puanı, yüksek bir talep nedeniyle diğer liselere göre daha yüksek olabilir.

K22 U V 1650526866 2189

Sonuçların Açıklanmasının Ardından

2024 LGS sonuçları açıklandığında, öğrenciler ve veliler MEB'in resmi web sitesi ve e-Okul sistemi üzerinden detaylı bilgilere ulaşabilecekler. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra, öğrenciler tercih sürecine başlayacak ve bu süreçte okulların taban puanları büyük önem taşıyacak. Öğrencilerin hedefledikleri okullara girebilmeleri için yüzdelik dilimlerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

-18

2024 LGS taban puanları ve yüzdelik dilimleri, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından e-Okul sistemi üzerinden erişime açılacak. Öğrenciler ve veliler, MEB'in duyurularını takip ederek bu bilgilere ulaşabilirler. Geçmiş yılların taban puanları ve yüzdelik dilimleri, öğrencilerin hangi liselere girebileceklerini tahmin etmelerine yardımcı olabilir.

LGS NAKİL SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: LGS 1. nakil tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman hangi tarihte açıklanacak? LGS NAKİL SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: LGS 1. nakil tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman hangi tarihte açıklanacak?

Başarılar dileriz!

Editör: Ali Çakar