Tayyar Özcan kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor? Tayyar Özcan kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor?

31 Mart Pazar günü gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayım başladı. Yerel seçimler öncesinde, "1 Nisan Pazartesi okullar tatil mi? 1 Nisan seçimden sonraki gün okul var mı, ders yapılacak mı?" soruları öğrencilerin gündemini meşgul etmeye başladı.

Milyonlarca kişinin katılımı ile gerçekleşmesi beklenen Mahalli İdareler Genel Seçimleri, bu yıl bilindiği gibi 31 Mart Pazar günü yapılacak. Ancak 1 Nisan Pazartesi günü okulların tatil olup olmayacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Geçmişte, benzer seçimlerin ertesi gününde okulların tatil edildiği örnekler bulunmaktadır. Örneğin, 2023 yılında yapılan 14 Mayıs ve 29 Mayıs seçimlerinin ertesi günü okullar tatil edilmişti. Ancak bu durum her seçim sonrası için geçerli olmayabilir. Dolayısıyla, 1 Nisan Pazartesi günü okulların tatil olup olmayacağı konusunda resmi açıklamaların takip edilmesi önemlidir.

2024 yılı okul tatil günleri arasında, 8 Nisan-12 Nisan tarihleri arasındaki ikinci dönem ara tatili ve 14 Haziran Cuma günü ikinci dönem sonu ve karne günü olarak belirlenmiştir. Bu tatil günleri dışında, diğer günlerde okulların normal programına devam edeceği öngörülmektedir.