Şile Belediyesi, Türkiye'nin İstanbul iline bağlı bir ilçe belediyesidir. Şile, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve deniz turizmiyle önemli bir noktadır. İstanbul'un şehir merkezine uzaklığı ve doğal yapısı nedeniyle İstanbullular için popüler bir hafta sonu kaçış noktasıdır. Bu nedenle, belediyenin yönetimi ve politikaları önemlidir çünkü halkın yaşam kalitesini ve ilçenin turistik çekiciliğini etkiler.

Selahattin Demirtaş mahkeme kararı son durumu || Demirtaş davası sonucu ne, davada son gelişme Selahattin Demirtaş mahkeme kararı son durumu || Demirtaş davası sonucu ne, davada son gelişme

2019 Türkiye yerel seçimlerinde, Şile Belediye Başkanlığı için yarışan adaylar arasında AK Parti adayı İlhan Ocaklı, İyi Parti adayı Özgür Kabadayı, ve CHP adayı Demet Tekdemir gibi isimler yer aldı. Seçimler sonucunda, AK Parti adayı İlhan Ocaklı %54.37 oy oranıyla Şile Belediye Başkanı seçildi.

İlhan Ocaklı, 1972 yılında Sakarya Akyazı'da doğdu. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü mezunudur. Seçimlerden önce, AK Parti Şile İlçe Başkanlığı ve Ankara ile Şile arasında iletişim sağlayan bir köprü olarak görev yaptı. Ocaklı, açık kapı politikasıyla halkın gönlünde taht kurdu ve %54.37 gibi yüksek bir oy oranıyla belediye başkanı seçildi.

2024 Türkiye yerel seçimlerine doğru, Şile Belediye Başkanlığı için birçok aday adayı bulunmaktadır. Bunlar arasında Özgür Kabadayı, Demet Tekdemir, Ayten Erez, Necmettin Deniz, Edanur Gökmenoğlu, Uğur Yenisu, Tayfur Bin, Ahmet Albayrak, Raif Özyıldırım, Hasan Güven, Zafer Yılmaz, Enes Yay, İbrahim Avcı, Cengiz Çetin, Uğur Çetinkaya gibi isimler yer almaktadır. Seçimlerin sonucu, Şile'nin yönetiminde ve hizmetlerinde önemli değişikliklere neden olabilir, bu nedenle seçim süreci ve adayların vaatleri yakından takip edilmelidir.