Öğretmenlere yönelik artan şiddet olaylarına tepki göstermek amacıyla Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın liderliğinde bir eylem planı oluşturuldu. Yarın ülke genelindeki okullarda bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek.

Okulların yarın tatil olacağı yönündeki iddialar ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yalanlandı. Bakanlık yetkilileri, eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini belirtirken, bu çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendiren bir durum olduğunu vurguladılar.

20 Mayıs Pazartesi okul var mı yok mu, resmi tatil mi, okula gidilecek mi? 20 Mayıs Pazartesi okul var mı yok mu, resmi tatil mi, okula gidilecek mi?

MEB BAŞKANI CEZAİ YAPTIRIMLARI AÇIKLADI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimcilere yönelik şiddet olaylarına ilişkin dört eğitim sendikasıyla bir araya gelerek önemli kararlar aldı. Bakan Tekin, hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda, öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet içeren fiillerle ilgili ağır cezalar öngörüldüğünü açıkladı. Bu kapsamda, şiddet içeren fiillerin ceza kanunlarında öngörülen cezaların yüzde 50 artırılması ve tutuklamanın önlenmesi gibi adımlar atıldı.

ALİ YALÇIN: "81 İLDE İŞ BIRAKACAĞIZ"

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bakan Tekin'in davetini önemsediklerini ve eğitim çalışanlarının can güvenliği konusunda ortak hareket etmenin önemli olduğunu vurguladı. Yarın düzenlenecek olan eylemle ilgili olarak, 81 ilde iş bırakacaklarını ifade eden Yalçın, eğitimde şiddete karşı ortak bir duruş sergilemenin gerekliliğine dikkat çekti.

10 MAYIS OKUL VAR MI, TATİL Mİ? 

Okulların yarın tatil olacağına dair sosyal medyada yayılan iddialara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile yanıt geldi. MEB, bu iddiaları yalanlayarak eğitim sürecinin aksamadan devam edeceğini belirtti ve bu çağrının sendikalı öğretmenleri ilgilendiren bir çağrı olduğunu açıkladı. Sendikaya bağlı öğretmenler, İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine karşı tepki göstermek amacıyla bugün ilk derse katılmazken, yarın tüm gün derslere girmeme kararı aldı.