1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nda kütüphanelerin durumu merak ediliyor. 1 Mayıs'ta kütüphanelerin açık olup olmadığı konusu, okuyucular ve öğrenciler tarafından araştırılıyor.

Ulaştırma Bakanından Müjde! Osmaniye'ye yüksek hızlı tren geliyor Ulaştırma Bakanından Müjde! Osmaniye'ye yüksek hızlı tren geliyor

Kütüphanelerin mesai saatleri ise 657 Devlet Memurları Kanunu'nun 100'üncü maddesine göre bulundukları illerin Valiliklerince belirlenmekle birlikte, Bakanlığımız tarafından öğrencilerin ve çalışan vatandaşların kütüphanelerden daha fazla yararlanabilmesi için, yeterli personele sahip il halk kütüphanelerinin 1 Eylül - 31 Mayıs tarihleri arasında saat 19:30'a kadar hizmet vermeleri sağlanmıştır.

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? OKULLAR TATİL Mİ? 

1 Mayıs, ülkemizde resmi tatiller arasında yer alır ve İşçi Bayramı olarak kutlanır. 2024 yılında, 1 Mayıs Çarşamba gününe denk geliyor. Dolayısıyla, bu tarih resmi tatil olarak ilan edilecek ve okulların kapalı olması bekleniyor. Ayrıca, kamu çalışanlarına da tatil ilan edilecek ve iş yerlerinde genellikle izin uygulanacak.

Bu tarihte okullar kapalı olacak ve kamu çalışanlarına da tatil yapma imkanı tanınacaktır.