Memur ve emekli maaşları ödeme takvimi nisan ayı öncesi merak ediliyor. Ramazan ayının sonuna doğru gelinmesiyle beraber bayrama da kısa bir süre kaldı. Nisan ayı memur maaşı erken mi yatacak? sorusu Ramazan Bayramına sayılı gün kala gündeme geldi. Nisan ayı memur ve emekli maaşları ödeme tarihleri de bu sebeple dikkatle takip ediliyor. Bilindiği üzere Ramazan Bayramı 10-12 Nisan tarihleri arasında idrak edilecek. Memur maaşları da her ayın 15’inde hesaplara yatırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Memur maaşları bayramdan önce mi yatacak? sorusu da bu sebeple kamu çalışanları tarafından araştırılmaya başlandı. Öte yandan emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli olmuştu. Peki, emekli maaşları bayramdan önce yatar mı? Nisan ayı memur maaşları ne zaman yatar? İşte merak edilen detaylar...

Nisan ayı maaş ödeme tarihler memur ve emekli aylığı alan kişiler tarafından takip ediliyor. Ramazan Bayramı'nın başlamasına 2 haftadan az bir süre kaldı. Memur emekli maaşlarının bayramdan önce yatıp yatmayacağı merak ediliyor. Milyonlarca kamu çalışanı ve emekli, nisan ayında ne zaman maaş alacağını öğrenmek istiyor. Diyanet tarafından belirlenen takvime göre bu yıl Ramazan Bayramı 10-12 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Memurlar her ay aylıklarını ayın 15’inde, emekliler ise 17 ile 26’sı arasında alıyor. Bayram gibi özel durumlarda maaşların daha erken yatırılması gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Peki, Nisan ayı memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak, erken mi yatacak?

NİSAN AYI MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI ERKEN Mİ ÖDENECEK?
Ramazan bayramı öncesi maaşların yatıp yatmayacağı gündemdeki yerini aldı. Milyonlarca memur ve emekli, maaşlarının ne zaman yatacağını merak ediyor. Nisan ayının 10-12 tarihleri arasında Ramazan Bayramı idrak edilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı’nda 9 günlük idari izin yapılacağını duyurmuştu. Memur maaşlarının bayramdan önce yatırılacağına dair bir resmi açıklama gelmedi. Geçtiğimiz yıl maaşlar bayramdan önce hesaplara geçmişti.

MAAŞLAR BAYRAMDAN ÖNCE YATAR MI?
Memur maaşları her ayın 15’inde hesaplara geçiyor. Emekli maaşları ise ayın 17’si ile 26’sı arasında ödeniyor. Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı'nda milyonlarca emekli, bayram ikramiyesiyle beraber maaş ödemelerini de almıştı. Öte yandan emekliye bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta hesaplara geçiyor. 2-5 Nisan tarihlerinde SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamındaki tüm emeklilere ikramiyeler yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamayla Ramazan Bayramı öncesi tatil süresini uzatarak 8-9 Nisan’da kamu çalışanlarının idari izinli olacağını duyurdu. Buna göre; Kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlar 6-14 Nisan tarihlerinde idari izinli sayılacak. Maaş ödemeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla yapıldığından bakanlık çalışanları bu tarihlerde izinli olacak. Bayram sonrası maaş ödemelerinde yoğunluk olabileceği öngörülmesi sebebiyle, memur ve emekli maaşlarının bayramdan önce yatırılacağı düşünülüyor.

2023 YILINDA MAAŞLAR ERKEN YATMIŞTI
Ramazan Bayramı geçtiğimiz yıl 21-23 Nisan tarihlerinde idrak edilmişti. SSK emeklilerine geçtiğimiz yıl ödemeler 14-16 Nisan tarihinde, Bağ-Kur emeklilerine ise maaş ödemeleri 17-18 Nisan’da yatırılmıştı.

4A SSK EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ
Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ
Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde,

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.

4C EMEKLİ SANDIĞI MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ
Üç ayda bir olarak alınan Emekli Sandığı maaşlarının ödeme günü aşağıdaki gibidir. Söz konusu günler; cumartesiye denk geldiğinde ödeme cuma, pazar gününe rastladığında pazartesi günü yapılır.

Şubat, Mayıs, Ağustos, Kasım aylarında aylık alan birinci gruptakiler;

Doğum tarihleri 00–40 arasında olanlar maaşlarını Ayın 1. gününde

Doğum tarihleri 41–46 arasında olanlar maaşlarını Ayın 2. gününde

Doğum tarihleri 47–49 arasında olanlar maaşlarını Ayın 3. gününde

Doğum tarihleri 50–53 arasında olanlar maaşlarını Ayın 4. gününde

Doğum tarihleri 54–99 arasında olanlar maaşlarını Ayın 5. gününde

Mart, Haziran, Eylül, Aralık aylarında aylık alan ikinci gruptakiler;

Doğum tarihleri 00–22 arasında olanlar maaşlarını Ayın 1. gününde

Doğum tarihleri 23–28 arasında olanlar maaşlarını Ayın 2. gününde

Doğum tarihleri 29–48 arasında olanlar maaşlarını Ayın 3. gününde

Doğum tarihleri 49–54 arasında olanlar maaşlarını Ayın 4. gününde

Doğum tarihleri 54–99 arasında olanlar maaşlarını Ayın 5. gününde

Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarında aylık alan üçüncü gruptakiler;

Doğum tarihleri 00–33 arasında olanlar maaşlarını Ayın 1. gününde

Doğum tarihleri 34-37 arasında olanlar maaşlarını Ayın 2. gününde

Benzin Yüklü Tankerden Korkutan Kaza Anı: Büyük Patlama Tehlikesi Benzin Yüklü Tankerden Korkutan Kaza Anı: Büyük Patlama Tehlikesi

Doğum tarihleri 38–40 arasında olanlar maaşlarını Ayın 3. gününde

Doğum tarihleri 41–43 arasında olanlar maaşlarını Ayın 4. gününde

Doğum tarihleri 44–99 arasında olanlar maaşlarını Ayın 5. gününde

maaşlarını alırlar.