Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere dağıtılan karnelerde önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Ortaokul öğrencilerini kapsayan yeni düzenleme ile birlikte karnelerde sadece ders notları değil, sosyal etkinliklere katılım durumları da yer alacak.

Yapılan değişiklikle birlikte öğrencilerin karnelerinde sosyal etkinliklere katılım, ürün ortaya koyma, performans gösterme ve derece alma gibi kriterler değerlendirilecek. Bu kapsamda, okul içi ve dışında gerçekleştirilen bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif etkinlikler ve toplum hizmeti faaliyetleri, karnelerde ayrı bir bölüm olarak yer alacak.

Öğrencilerin sosyal etkinliklerinin karnelerde yer almasıyla birlikte, akademik başarılarıyla birlikte sosyal başarıları da öne çıkacak ve öğrencilerin sadece ders notlarıyla değil, sosyal faaliyetleriyle de değerlendirilmeleri sağlanacak.

MEB 2024 TAKVİMİ, ÖĞRETMEN atamaları nasıl yapılacak, mülakat var mı? Öğretmen ne kadar kontenjan var? MEB 2024 TAKVİMİ, ÖĞRETMEN atamaları nasıl yapılacak, mülakat var mı? Öğretmen ne kadar kontenjan var?

Ayrıca, yeni düzenleme kapsamında öğrencilerin sosyal etkinliklerine ilişkin kayıtlar, e-Okul sistemi üzerinden tutulacak ve bu kayıtlar öğrencilerin bir üst eğitim kurumuna geçişinde rehberlik hizmetlerine de kaynaklık edecek. Örneğin, beden eğitimi öğretmenleri sporla ilgilenen öğrencileri önceden tespit ederek, bu öğrencilere daha fazla destek sağlayabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sosyal etkinlikleri kapsayan yeni düzenlemesi, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca gerçekleştirdikleri sosyal etkinlikleri daha etkin bir şekilde takip etmeyi ve öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.