Geçtiğimiz yılın 15 Ağustos'unda gerçekleşen Dana White's Contender Series maçında rakibini nakavt ederek UFC kontratını kazanan İbo Aslan, adını spor dünyasına büyük harflerle yazdırdı. Bu büyük başarısıyla birlikte, genç dövüşçü birçok kişinin dikkatini çekti ve hayran kitlesi giderek büyüdü. İbo Aslan'ın hayatı ve kariyeri, sosyal medyada da büyük ilgi görmeye başladı.

Ibo Aslan Kimdir 1

İBO ASLAN NERELİ, KAÇ YAŞINDA VE KİMDİR

İbo Aslan, 23 Nisan 1996 tarihinde Niğde'nin Akçaören köyünde dünyaya geldi. Ancak babasının Avusturya'da çalışması sebebiyle, İbo 7 yaşındayken annesi ve kardeşleriyle birlikte Avusturya'ya taşındı. İbo'nun spora olan ilgisi küçük yaşlarda başladı ve ilk olarak futbol ile tanıştı. Ancak kısa süre sonra dövüş sporlarına olan ilgisi ağır basmaya başladı.

Celta de Vigo-Villarreal (5 Mayıs), Taraftarium, İdman TV, Taraftarium24, Justin TV CANLI İZLE YAN EKRAN LİNKİ Celta de Vigo-Villarreal (5 Mayıs), Taraftarium, İdman TV, Taraftarium24, Justin TV CANLI İZLE YAN EKRAN LİNKİ

İBO ASLAN SPOR KARİYERİ

İlk olarak boksla başlayan İbo Aslan, daha sonra kick boks ve diğer dövüş sporlarına yönelerek kendini geliştirmeye başladı. Hafif ağır siklette mücadele eden Aslan, 20 yaşında Avusturya'daki yerel bir organizasyonda profesyonel kariyerine adım attı. İlk maçında rakibini yenerek başarılı bir başlangıç yaptı ve bu başarılarla adını duyurmaya başladı.

İBO ASLAN UFC'YE NASIL YÜKSELDİ 

İbo Aslan, profesyonel kariyerine hızlı bir şekilde devam ederek üst üste galibiyetler aldı ve adını duyurdu. 2020 yılında Anton Turkalj ile karşılaştığı maçta aldığı mağlubiyete rağmen, pes etmeyen Aslan, yola devam etti. Sıradaki üç maçını da ilk raundda nakavtla kazanarak dikkatleri üzerine çekti.