Çocukluğunda her filmi izlerken kendini karakterlerin yerine koyarak oyunculuğa ilgi duyan Burak Deniz, 17 yaşındayken Kocaeli'den İstanbul'a gelerek kariyerine başlamıştır. İşte, Burak Deniz'in biyografisi:

ERKEN YAŞAM VE KARİYER BAŞLANGICI

Burak Deniz, 17 Şubat 1991'de Kocaeli'nin İzmit ilçesinde doğmuştur. Çocukluğu bu kentte geçen Deniz, aslen Kocaeli'lidir. Lisans eğitimini Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde tamamlamıştır.

Oyunculuk kariyeri, henüz 17 yaşındayken İzmit'te katıldığı bir oyunculuk atölyesi derslerinde cast direktörü Gökçe Doruk Erten tarafından keşfedilmesiyle başlamıştır.

OYUNCULUK KARİYERİ

2011 yılında "Kolej Günlüğü" dizisiyle ekranlara adım atan Burak Deniz, 2012'de "Sultan", 2013'te "Kaçak" dizilerinde rol almıştır. Ancak gerçek çıkışını 2015 yılında "Medcezir" dizisindeki "Aras" karakteriyle yapmıştır. Bu rolüyle geniş kitlelerce tanınmış ve beğeni toplamıştır.

Deniz, "Tatlı Küçük Yalancılar", "Gecenin Kraliçesi", "Aşk Laftan Anlamaz", "Bizim Hikaye", "Yarım Kalan Aşklar", "Maraşlı" ve "Cahil Periler" gibi birçok dizide de başarılı performanslar sergilemiştir.

Sinema dünyasındaki deneyimi ise 2018 yılında "Arada" filminde "Ozan" karakterini canlandırarak yaşamıştır.

ÖZEL HAYATI

Burak Deniz, 2022 itibarıyla 31 yaşındadır ve bekardır. 2020-2021 yıllarında manken Didem Soydan ile ilişki yaşamıştır. Daha sonra oyuncu Deniz İrem, yüzücü Şahika Ercümen, oyuncu Deniz Işın ile ismi anılmıştır.

Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Sera Kutlubey  Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Sera Kutlubey Hayatı ve Biyografisi Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Sera Kutlubey Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Sera Kutlubey Hayatı ve Biyografisi

KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ

1.85 cm boyunda ve 75 kilo olan Burak Deniz, terazi burcudur. Sosyal medya hesabı Instagram'da @_burakdeniz kullanıcı adıyla yer almaktadır.

GELECEK PROJELERİ

2023 yılında "Şahmeran" ve "Gidenler" dizilerinde rol alacak olan Burak Deniz, kariyerindeki başarılı çizgisini sürdürmeye devam etmektedir.

Burak Deniz'in hayatı ve kariyeri, genç yaşına rağmen başarılı projelere imza atmasıyla dikkat çekmektedir.