İzmir doğumlu olan Hakan Kurtaş, 7 Eylül 1988'de hayata gözlerini açtı. 35 yaşındaki oyuncu, lise eğitimini Bursa Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Profesyonel basketbol kariyerinin yanı sıra karikatür çizimi ve müzikle de ilgilendi. Şu anda Netflix dizisi "Kuş Uçuşu" ile beğeni toplayan Birce Akalay ile ilişki yaşamaktadır.

KARİYERİNDEKİ BAŞARILAR

Oyunculuk kariyerine 2010 yılında "Ezel" dizisiyle başlayan Hakan Kurtaş, bu rolüyle dikkatleri üzerine çekti. Daha sonra "Kuzey Güney", "Vatanım Sensin", "Çukur" ve "Uzak" gibi başarılı yapımlarda yer aldı. Son olarak "Baba" dizisinde Ferit Karaçam karakterine hayat verdi. Kurtaş, 2012 yılında "Kuzey Güney" dizisindeki performansıyla Altın Kelebek Ödülü'nde "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı. Ayrıca, 2016 yılında "Vatanım Sensin" dizisindeki rolüyle Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

ROL ALDIĞI YAPIMLAR

Ezel (TV Dizisi)

Bir Çocuk Sevdim (TV Dizisi)

Vücut (Sinema Filmi)

A.Ş.K. (TV Dizisi)

Filinta: Bir Osmanlı Polisiyesi (TV Dizisi)

Analar ve Anneler (TV Dizisi)

Seddülbahir 32 Saat (TV Dizisi)

91.1 (Sinema Filmi)

Saruhan (TV Filmi)

Bölük (Sinema Filmi)

Dolunay (TV Dizisi)

Martıların Efendisi (Sinema Filmi)

Gün (TV Dizisi)

Çarpışma (TV Dizisi)

İyi Oyun (Sinema Filmi)

Kadın (TV Dizisi)

Kimler Geldi Kimler Geçti (Netflix Dizisi)

Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Hakan Yılmaz Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Hakan Yılmaz'ın Rol Aldığı Dizi-Filmler Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Hakan Yılmaz Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Hakan Yılmaz'ın Rol Aldığı Dizi-Filmler

ÖZEL HAYATI VE İLİŞKİLERİ

Hakan Kurtaş'ın 2024 yılı itibarıyla 35 yaşında olduğunu belirtelim. Şu anda Birce Akalay ile ilişkisi bulunmaktadır.

Hakan Kurtaş, hem kariyeri hem de özel hayatıyla gündemden düşmeyen bir isim olmaya devam ediyor. Gelecek projeleri ve oyunculuk kariyerindeki başarılarıyla da adından söz ettireceğe benziyor.