Kars'ta gerçekleştirilen bir operasyonla, piyasa değeri yaklaşık 2,5 milyon lira olan altın kaçakçılığı yapıldığı belirlendi. Kars polisi tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 3 şahsın altın kaçakçılığı yaptığı tespit edildi. Yapılan operasyonda, şahısların ayakkabıları içinde sakladıkları 1 kilo 51,74 gram altın ele geçirildi. Bu şahıslardan ikisinin Ermeni uyruklu olduğu öğrenildi.

Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (TEM) kent merkezinde kıymetli maden kaçakçılığını engelleme çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 3 şahsın yakalandığı belirtildi. Şahıslardan 2'sinin Ermenistan uyruklu olduğu vurgulandı.

Yakalanan altınların piyasa değerinin yaklaşık 2,5 milyon lira olduğu belirtilirken, şahıslar hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan adli işlem yapıldığı ifade edildi. Bu gelişme, kaçakçıların kullandığı yöntemlerin şaşırtıcı boyutlara ulaştığını gösteriyor. Kars polisinin gösterdiği başarılı operasyonlarla kaçakçılığın önlenmesi için çalışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Marmara Denizi'nde 4.1 Büyüklüğünde Deprem! İstanbul ve Birçok İlde Panik! Marmara Denizi'nde 4.1 Büyüklüğünde Deprem! İstanbul ve Birçok İlde Panik!