31 Mart Yerel Seçimleri sona erdi. Bazıları muradına erdi bazıları işine döndü. Yaklaşık 3 ay süren hararetli seçim at    mosferinin ardından siyasi arenada sessizlik hakim. Osmaniye'de MHP kitlesi muradına ermiş durumdayken bu durum Türkiye Genelinde CHP'de geçerli görünüyor.

            Türkiye Siyasi haritasına baktığımızda 2019 seçimlerine göre harita bir hayli kızarmış durumda. Dönelim amanosların eteğine kurulmuş samimi, tertemiz ve şirin mi şirin şehrimize. Osmaniyemizde Belediye Başkanlığı seçimleri beklendiği gibi Cumhur İttifakı Adayı İbrahim Çenet Belediye Başkanı oldu. Herkes bilir ki Osmaniye MHP'nin kalesidir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin doğup büyüdüğü memleketidir.

                    Az evvel Osmaniye'yi anlatırken 'Tertemiz' kelimemi okuyan  Osmaniyelilerin "Hadi Oradan" dediğini duyar gibi oldum. Son yıllarda kentimizde halkın en büyük serzenişi yollar ve şehrin temizliği idi. Hangi sokağa girsek çukura girmeden çıkamaz olmuştuk Bi yeri temiz görünce “Nasıl olur bu” diyorduk. 31 Mart akşamı öğrendik ki yeni Belediye Başkanımız İbrahim Çenet olmuş. Kaymakam bey uzun yıllardır görevini layıkıyla yaparak çalıştığı ilçelerde halkının gönlünü fethetmiş bir mülki amirdir.

                Aday olacağı söylemlerinin hemen ardından kendisini araştırmaya başlamıştım. Çalıştığı yerlerdeki temasta bulunduklarım sevilen bir kaymakam olduğuna inandırdılar beni. Yüksekova, Taşköprü,Çubuk, Toroslar falan hepsinde iz bırakmış birisi. Fakat atanmışlık kadar kolay değildir seçilmişlik.

              Bezmiş durumda olan Osmaniye Halkının, 5 yıl Belediye Başkanlığı yapacak olan İbrahim Çenet’ten çok büyük beklentileri var. Yıllardır yalnızca sanayi esnafını memnun eden bir başkanın ardından sanayi hasreti çekmek istiyor artık yurttaşlarımız. Mazbatasını alması an meselesi olan yeni başkanımıza görevinde başarılar diliyorum.