31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri, Türkiye genelinde büyük bir önem taşıyor. Seçmenler, seçimden önce oy kullanacakları sandık ve sıra numaralarını öğrenmek için çeşitli yöntemler kullanabiliyorlar.

Seçmen kaydı sorgulama ve oy kullanma yeri sorgulaması yapmak için öncelikle e-Devlet üzerinden işlem yapmak mümkün. Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama ekranına e-Devlet üzerinden giriş yaparak, oy kullanılacak okul ve sandık numarası gibi detaylar görüntülenebiliyor.

Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulunun Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması da bu bilgileri görüntülemek için kullanılabilir. Bunun yanı sıra, Yüksek Seçim Kurulunun Çağrı Merkezi (444 9 975) aranarak da oy kullanılacak yer öğrenilebilir.

NEREDE OY KULLANACAĞIM? TIKLA ÖĞREN

Seçmenlerin oy kullanırken yanlarında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli ve resmi nitelikteki kimlik belgelerini bulundurmaları gerekmektedir. Bu belgeler nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi resimli ve resmi nitelikteki belgeler olabilir. Oy kullanacak olan seçmenlerin bu belgeleri yanlarında bulundurmaları oy kullanma işlemlerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmeleri için önemlidir.

İran'da OHAL neden var, neden OHAL edildi? İran'da OHAL neden var, neden OHAL edildi?