Osmaniye Eczacı Odası, Karaçay Konteyner Kenti'nde kalan depremzede çocuklar başta olmak üzere tüm çocuklar için özel bir 23 Nisan etkinliği düzenliyor. Etkinlik, Tosyalı Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek ve saat 12.00'den 18.00'e kadar devam edecek. Etkinlikte robotik kodlama, halat çekme, yumurta yarışması, karaoke, ahşap boyama gibi birçok etkinlik yer alacak.

23 Nisan Etkinliği Nerde Düzenlenecek 

Osmaniye Eczacı Odası, Karaçay Konteyner Kenti'nde kalanlar başta olmak üzere kentteki depremzede çocuklar için 23Nisan etkinliği düzenleyecek. Oda üyeleri, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen çocukların aileleriyle kaldığı Karaçay Konteyner Kenti'ni ziyaret ederek, buradakilere 23 Nisan Çocuk Şenliği hakkında bilgi verdiler. Üyeler, konteyner kentin çeşitli yerlerine etkinlikle ilgili afişler de astılar.

Osmaniye Eczacı Odası Başkanı Hatice Öktenay, yaptığı açıklamada, Osmaniye Valiliği ile Robotik ve Kodlama Derneği işbirliğinde depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlik planladıklarını söyledi. Öktenay, deprem felaketinden en fazla çocukların etkilendiğini belirterek, "Sosyal sorumluluk projesi kapsamında depremden en fazla etkilenen çocuklarımızı mutlu etmek istedik. Özellikle konteyner kentte kalan çocuklarımız için yola çıkmıştık fakat Osmaniye'deki tüm çocuklar için bu etkinliği yapmayı planladık. Osmaniye Eczacı Odası olarak böyle bir işin öncülüğünü yapmak bizlere büyük bir onur ve gurur verdi" dedi.

Osmaniye’nin bilinmeyen tarihçesi! Osmaniye’nin gizemli geçmişi sizleri heyecanlandıracak Osmaniye’nin bilinmeyen tarihçesi! Osmaniye’nin gizemli geçmişi sizleri heyecanlandıracak

Öktenay, 23 Nisan'da çocuklarla dolu dolu bir gün yaşayacaklarını ifade ederek, etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi: "Etkinliğimizde çocuklarımız robotik kodlama, halat çekme, yumurta yarışması, karaoke, ahşap boyama, büyük çocuk konseri ve palyaçolarla eğlenecek. Etkinlikte ayrıca 3D kalemle çalışmalar yapacak olan çocuklar, güneş enerjisi ile uçabilen helikopter yapıp onları evlerine götürebilecek. Kısaca dolu dolu bir etkinlik olacak. 23 Nisan'da saat 12.00'den 18.00'e kadar etkinliğimiz devam edecek ve konserle sona erecek."

Etkinlikler, Tosyalı Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek.