ROBERT FİCO kim, suikaste mi uğradı, öldürüldü mü, sağlık durumu nasıl? ROBERT FİCO kim, suikaste mi uğradı, öldürüldü mü, sağlık durumu nasıl?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde bölücü terör örgütüne yönelik yapılan Bozdoğan-36 operasyonunda 72 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İşte detaylar:

OPERASYON DETAYLARI

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından koordine edilen operasyonlarda Mardin, Antalya, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, Balıkesir, Hakkari ve Şanlıurfa illerinde 72 şüphelinin yakalandığını belirtti. Operasyonlarda şüphelilerin bölücü terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri, Nevruz etkinliklerinde ve tanıtım toplantılarında terör örgütü propagandası yaptıkları, örgüt mensuplarının mezarları başında anma ve taziye etkinliklerine katılarak örgüt lehine slogan attıkları, cezaevi iç koordinasyonu yapılanması içerisinde yer alan kişilere para yardımı yaptıkları, kanunsuz gösterilere katıldıkları, hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğunun tespit edildiği bilgisini verdi.

ELDE EDİLEN DELİLLER

Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tabanca, kurusıkıdan çevirme tabanca, av tüfeği ve çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanın ele geçirildiğini aktaran Yerlikaya, operasyonlara katılan emniyet güçlerini tebrik etti.

Bakan Yerlikaya, teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacaklarını ve güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle milletin huzurunu, birlik ve beraberliğini koruyacaklarını vurguladı.