Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaklaşan Ramazan Bayramı için toplu taşıma hizmetlerinde önemli açıklamalarda bulundu. Bayram tatilinin uzatılmasının ardından toplu taşıma ücretlerinin durumu merak konusu olmuştu.

Karayolları, Denizyolları ve Demiryolları Ücretsiz

Bakan Uraloğlu'nun açıklamasına göre, bayram süresince kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşımında alınan tüm önlemler tam anlamıyla yerine getirilmiş durumda. Özellikle karayollarına ait köprü ve otoyolların 9 gün boyunca ücretsiz olacağı belirtildi.

Korsan Taşımacılığa Sıkı Denetim

Ayrıca, izinsiz faaliyet gösteren ve fahiş fiyatlarla hizmet sunan korsan taşımacılık firmalarına karşı sıkı denetimlerin yapılacağı vurgulandı. Sefer izni olmayan ve izinli olmayan yerlerde faaliyet gösteren firmalara idari para cezalarının uygulanacağı belirtildi.

Hangi Toplu Taşıma Araçları Ücretsiz Olacak?

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar için özellikle raylı sistem hatları ve metro seferlerinde ücretsiz hizmet sunulacak. İstanbul'da Marmaray-Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metroları, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de İZBAN bayram boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek.

Bayram Tatili Kaç Gün?

Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü son bulacak. Ancak bayram tatili, arife günü olan 9 Nisan Salı günü öğlenden sonra başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü sona erecek şekilde 9 güne çıkarıldı. Bu süre boyunca resmi tatiller kapsamında toplu taşıma ücretsiz olacak.

RAMAZAN BAYRAMI 2024 NE ZAMAN?
İşte, Ramazan Bayramı tarihleri;

Arefe Günü: 9 Nisan 2024 Salı

Ankara 19 Mayıs konserler nerede, kimin konseri ücretsiz olacak? Ankara 19 Mayıs konserler nerede, kimin konseri ücretsiz olacak?

1. Gün: 10 Nisan 2024 Çarşamba

2. Gün: 11 Nisan 2024 Perşembe

3. Gün: 12 Nisan 2024 Cuma