Son günlerde kamuoyunun merakla sorduğu sorular arasında yer alan "Yeni Eleşkirt Kaymakamı Ömer Saygılı kimdir?" sorusunun cevabını araştırdık. İşte detaylar ve Ömer Saygılı'nın kariyerine dair bilgiler...

Yeni Eleşkirt Kaymakamı Ömer Saygılı Kimdir?

1988 yılında Kırıkkale'de doğan Ömer Saygılı, eğitim hayatına memleketinde başlamıştır. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra, 2012 yılında Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur. Eğitim hayatındaki başarısıyla dikkat çeken Saygılı, devlet yönetimi ve kamu işlerine olan ilgisiyle mülki idare amirliği kariyerine adım atmıştır.

Kariyer Yolculuğu

Ömer Saygılı, 2018 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Kaymakam Adaylığı Sınavı'nı kazanarak 106. dönem Mülki İdare Amirliği Kırıkkale Kaymakam Adayı olarak göreve başlamıştır. Kırıkkale Valiliği'nde il merkez stajını tamamladıktan sonra, Konya-Karapınar ve Manisa'da çeşitli refiklik ve teftiş stajlarını başarıyla geçirmiştir. Ayrıca İngiltere'nin Cambridge şehrinde yurtdışı stajını da tamamlamıştır.

CHP'nin Yenidoğan Çetesi Soruşturmasındaki Atilla Yılmaz’ı Belediye Meclis Üyesi Seçmesi Kamuoyunda Hangi Tepkilere Yol Açtı? CHP'nin Yenidoğan Çetesi Soruşturmasındaki Atilla Yılmaz’ı Belediye Meclis Üyesi Seçmesi Kamuoyunda Hangi Tepkilere Yol Açtı?

2020 yılında başlayan görev sürecinde, Samsun'un Kavak ilçesinde Kaymakam olarak atanmış ve 2022 yılına kadar bu görevini başarıyla sürdürmüştür. 11 Ağustos 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Gerger Kaymakamı olarak atanmış ve aynı yılın 23 Ağustos'unda görevine başlamıştır. Daha sonra ise Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinin yeni kaymakamı olarak atanmıştır.

Ömer Saygılı'nın Kişisel Hayatı

Ömer Saygılı, Kırıkkaleli olup, 2024 itibariyle 36 yaşındadır. Saygılı'nın aile hayatıyla ilgili detaylı bilgi bulunmamaktadır, ancak kariyerindeki başarıları ve görevlerindeki performansıyla tanınmaktadır.

Editör: Havva Andırır