109 yıl önce, 18 Mart 1915'te başlayan Çanakkale Boğaz Muharebesi'nin zaferle sonuçlanmasının yıldönümündeyiz. Bu muharebe sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da kaderini etkilemiş ve "Çanakkale geçilmez" gerçeğini tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zafer için canlarını feda eden tüm kahramanları saygıyla anıyor ve savaşsız bir dünya hayalimizi tekrar dile getiriyoruz.

Ne yazık ki, günümüzde bu hayalin yakın zamanda gerçekleşmesi pek olası görünmüyor. Ortadoğu'da Hamas'ın kalıcı ateşkes talebinden vazgeçmesiyle ateşkes görüşmelerinin yeniden başlaması umudu doğsa da, Netanyahu'nun Refah'a "mutlaka saldıracaklarını" açıklaması büyük bir insani trajedi endişesini beraberinde getiriyor.

Bültenin diğer haberlerinde ise Türkiye'nin Irak ile yaptığı güvenlik görüşmelerinin detayları yer alıyor. Görüşmelerde Irak'ın PKK'yı "yasaklı örgüt" olarak tanımlaması önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Ayrıca Macaristan lideri Viktor Orbán'ın yaklaşan parlamento seçimlerinde AB'ye karşı yaptığı sert açıklamalar da bültende yer alıyor.

BIST 100 endeksi haftayı %3,57 kayıpla 8.828 puandan tamamladı. Hafta içinde hiçbir gün pozitif performans göstermeyi başaramayan endeks, ek sıkılaştırma adımlarının gölgesinde tekrardan 9.000 puan seviyesinin altına geriledi.

Antalya'da toplu ulaşım ücreti ne kadar, zamlı bilet fiyatları kaç TL? güncel Antalya indi bindi fiyat listesi Antalya'da toplu ulaşım ücreti ne kadar, zamlı bilet fiyatları kaç TL? güncel Antalya indi bindi fiyat listesi

MHP lideri Devlet Bahçeli, dünkü MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda 1.295 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.

    Bununla birlikte: Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Bu benim final seçimim" açıklamasına ilişkin "Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Cumhur İttifakı olarak yanındayız. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

• AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Cuma günü malvarlığını açıkladı. Altınok'un bildirisinde, çoğunluğu anne ve babadan miras yoluyla kaldığı belirtilen 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 1 bostan, 1 bağ, 2 kargir ev ile 2 kargir bina yer aldı.

    Dahası: Altınok’un “Aile şirketimin 183 adet, benim 67 adet 1+1 dairem var” dediği 1+1 ev fiyatının 3 milyon 250 bin lira olduğu belirtildi.
    Bir adım geriden: Altınok, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın malvarlığını açıklamasının ardından "Mal bizim değil Allah’ın, biz emanetçisiyiz. Belediye başkanı olduğumdan beri malvarlığım azaldı" demiş; malvarlığını kendi istediği bir zaman duyuracağını söylemişti.
    Öte yandan: Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Altınok’un malvarlığı için yaptığı “Karamanoğlu Beyliği daha az toprak sahibiydi” açıklamasından sonra kendi malvarlığını açıkladı.

•   Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ı adaylıktan geri çektiğini açıkladı. T24, TİP'in adaylığı geri çekme gerekçesinin Zan'ın iki büyük partiyle girdiği rüşvet pazarlığı iddialarıyla ilgili ses kayıtları olduğunu bildirdi.

    Öte yandan: Zan ise TİP'in açıklamasının ardından yayımladığı metinde "Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim" ifadelerini kullanarak "Son 1 haftadır yoğun bir tehdit ve şantajla karşı karşıya kaldım" dedi. Zan, Hatay Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu.

• 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Hatay Valiliği'nin tarihî binası ekipler tarafından yıkıldı.

    Perspektif: 40 milletvekilli Hatay Devleti Millet Meclisi, Hatay'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne 63. vilayet olarak katılma kararını 29 Haziran 1939 tarihinde bu binada oybirliğiyle almıştı.

• 6 Şubat depremlerinde 146 kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş’taki Hamidiye Sitesi ile ilişkili biri tutuklu yedi kişi hakkında "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan yirmi iki yıl altışar ay hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.

    Detaylar: 5 bilirkişinin yaptığı incelemelerin sonucunda hazırlanan raporda, Kahramanmaraş Belediyesi asli kusurlu gösterildi. Rapor, depremde yıkılan tüm binalar için hazırlanan bilirkişi raporlarında belediyenin asli kusurlu gösterildiği ilk rapor olma özelliğini taşıyor.

• Dışişleri Bakanlığı, Kırım'ın yasa dışı ilhakının 10. yılına ilişkin “Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin 16 Mart 2014 tarihinde düzenlenen gayrimeşru bir referandumla Rusya Federasyonu tarafından ilhakının üzerinden 10 yıl geçmiştir” açıklamasında bulundu.

    Ayrıca: Bakanlık, uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden bu fiili durumu tanımadıklarını, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine desteklerini yinelediklerini bildirdi.

kaynak:Aposto gündem