Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuruların bugün sona ereceği duyuruldu. 2 Haziran'da gerçekleştirilecek olan sınav için başvuruların son tarihi olarak belirlenen bu gün, öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na göre, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla düzenlenecek olan merkezi sınav, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek. Başvurular, MEB'in "e-Okul" platformu üzerinden isteğe bağlı olarak yapılabilecek. Sınava katılım isteğe bağlı olacak ve katılmak isteyen öğrencilerin başvurularını ücretsiz bir şekilde elektronik ortam üzerinden gerçekleştirmesi gerekecek. Okul müdürlükleri, öğrencilere başvuru işlemleri konusunda rehberlik edecek ve başvurular, 1 Nisan 2024'e kadar okul müdürlüklerince onaylanacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda eğitim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacaklar. Öğrenciler, başvurularının yapılmış olup olmadığını elektronik ortamdan takip edebilecekler.

Sınavın içeriği, her alan için 8. sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak şekillendirilecek. Öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular sınavda yer alacak.

Sınav giriş belgeleri ise 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamdan okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler, sınava giderken fotoğraflı onaylı giriş belgeleriyle birlikte geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklar.

Kaçak Sigara Üretiminde Yakalanan 5 Şüpheli Tutuklandı Kaçak Sigara Üretiminde Yakalanan 5 Şüpheli Tutuklandı

Sınavın birinci oturumu saat 9.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek. Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Bu yılki LGS sınavı, öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleşme sürecinde kritik bir adım olarak öne çıkıyor. Öğrenciler ve veliler, bu süreci başarıyla geçirmek için sınava hazırlık sürecine odaklanırken, MEB'in sağladığı bilgilendirme ve yönlendirmeleri yakından takip ediyorlar