Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ikinci geç başvuru hakkı tanıdı. Yapılan duyuruya göre, 8-9 Haziran'da gerçekleştirilecek olan sınav için mağduriyet yaşamamaları için adaylara ikinci geç başvuru imkanı sunulacak.

YÖK tarafından yayımlanan yönetmelik dolayısıyla yurt dışındaki üniversitelere kaydolmak isteyen Türk öğrencilere YKS’ye girme şartı getirildi. Bu durumda olan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ikinci geç başvuru 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla, bireysel olarak ÖSYM’nin internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından gerçekleştirebilecekler.

KPSS ortaöğretim başvuru 2024 ne zaman, tarih belli oldu mu? KPSS ortaöğretim başvuru 2024 ne zaman, tarih belli oldu mu?

Sınava, 1-26 Şubat 2024 veya 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan adayların, başvuru bilgileri aynen geçerli olacak. Bu nedenle bu tarihler arasında başvuru yapmış adaylardan yeniden başvuru alınmayacak. Adaylar, ikinci geç başvuru hakkından yararlanarak sınav için başvurularını tamamlayabilecekler.