Hafta sonu, 3 milyondan fazla aday Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan YKS'ye 3 milyon 120 bin 878 aday başvurdu. Sınavın detayları araştırılırken, tel toka kullanımıyla ilgili yasaklar merak ediliyor.

Yks Yanlis Dogruyu Goturuyor Mu 2024 17411448 5185 Amp

YKS Ne Zaman?

YKS, 8 ve 9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. 2024 Temel Yeterlilik Testi (TYT), 8 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecek. Alan Yeterlilik Testleri (AYT), 9 Haziran Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Aynı gün saat 15.45'te başlayacak olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 120 dakika sürecek.

YKS Girişte Dikkat Edilecekler

Adayların sınava gelirken yanlarında bulundurmamaları gereken eşyalar arasında çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar, kulaklık, kolye, küpe, yüzük (halka alyans hariç), bilezik, broş, anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalar, her türlü elektronik veya mekanik cihaz, delici ve kesici aletler, ateşli silahlar, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi, yiyecek ve içecek bulunmaktadır. Ayrıca, banka ve kredi kartları da sınav alanına getirilemez.

Yks Ye Akbil Ile Girilir Mi Ulasim Kartlari 17411498 1325 Amp

YKS'de Tel Toka Yasak mı?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, sınav günü adayların yanında basit tokalı kemer ve basit tel toka bulundurmalarına izin verilmektedir. Bu kapsamda, adaylar sınava başörtüsü için kullanılan boncuklu veya boncuksuz toplu iğne, basit tel toka, kağıt para, anahtarlıksız basit ev anahtarı ve şeffaf pet şişe içerisinde su ile katılabileceklerdir.

LGS NAKİL SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: LGS 1. nakil tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman hangi tarihte açıklanacak? LGS NAKİL SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: LGS 1. nakil tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman hangi tarihte açıklanacak?

Sınava Giriş Belgeleri

Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini ÖSYM'nin internet adresinden sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce edinebileceklerdir. Bu belgede adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ve fotoğrafı yer alacaktır. Belgenin üzerinde adayın fotoğrafının net görülmesi zorunludur. Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerini sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde herhangi bir yazı, resim, işaret bulunması halinde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Editör: Mehmet Çetil