Tokat depremlerinin ardından konuya ilişkin açıklamalar yakından takip edilmiş ve Tokat'ın tehlikeli bölgeler listesi ve tehlike durumuna ilişkin araştırmalar hız kazanmıştır. Tokat'ın Sulusaray bölgesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen depremle ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Valimiz Tokat, AFAD ve yetkili kurumlarımızın tüm ekipleri yerinde tarama başlattı. Gelişmeleri takip ediyoruz." dedi. İşte Tokat deprem risk raporu ve olası depremden etkilenecek bölgelere ilişkin güncel bilgiler...

TOKAT'TA DEPREM!

Afet ve Acil Durum Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 18.11'de Sulusaray merkezli 5.6 büyüklüğünde Richter depremi meydana geldi. Depremin 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Altınay Savunma kimin, ne kadar lot veriyor, halka arzı oldu mu? Altınay Savunma kimin, ne kadar lot veriyor, halka arzı oldu mu?

TOKAT'TA FAY HATTI NEREDE?

Tokat'ta Esençayı olarak bilinen ve Niksar Çayı'nın güneyinden başlayıp Erbaa'nın güneyine kadar uzanan yaklaşık 30-40 km uzunluğundaki fay, bölgedeki depremlerin önemli kaynaklarından biri olarak uzmanlar tarafından belirlendi.

MTA TOKAT FAY HATTINI AÇIKLAMIŞTI

MTA tarafından hazırlanan kaynakta, Esençay Merzifon fayının Niksar ovası ile Tekke arasındaki bölümünde 1942 yılında Esençay Merzifon fayında ve 1996 yılında Çorum Sulhançayı fayında meydana gelen depremlerin can ve mal kaybına yol açtığı belirtiliyor. Yeşilırmak Vadisi ile Merzifon Ovası'nda yakın tarihsel dönemde ve geçtiğimiz yüzyılda fay segmentlerinin kopmadığı, bu fay segmentlerinin yıkıcı deprem oluşturma potansiyeline sahip olduğu kaydedildi.

TOKAT KAÇINCI DERECE RİSKLİ BÖLGE?

Tokat ili birinci derece riskli bölgeler arasında yer almaktadır.

TOKAT RİSKLİ İLÇELER

Tokat'ın birinci derece riskli ilçeleri şu şekildedir;

Turhal,

Almus,

Reşadiye,

Başçiftlik,

Doğanyurt,

Çamiçi,

Gökdere,

Gökçeli,

Karayaka,

Erbaa.