Ramazan Bayramı'nın 9 güne çıkarılmasıyla birlikte çalışanların bayram tatilinde çalışmaları durumunda alacakları mesai ücretleri merak konusu oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun konuya açıklık getirerek, asgari ücretle çalışan bir kişinin ilave olarak 1.983.58 TL ücret alacağını belirtti.

Bayram Mesai Ücreti 2024 Ne Kadar?

Yavuz Doğan kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor? Yavuz Doğan kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor?

Bu yıl 10-12 Nisan tarihlerinde kutlanacak olan 2024 Ramazan Bayramı öncesinde bayram tatili başlıyor. Tatil, 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar günü sona erecek. Bayram tatilinde çalışacak olanların mesai ücretleri nasıl hesaplanacak?

Bayram Mesai Ücreti Nasıl Hesaplanır?

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte bayram mesai ücretleri de değişiyor. Özgür Erdursun'a göre, bayram tatilinde çalışacak olanlar normal ücretlerine ilave olarak ek ücret alacaklar. Örneğin, asgari ücretle çalışan bir kişi bayramda 3.5 gün tam çalışırsa normal ücretine ilave olarak 1.983.58 TL ek ücret alacak.

Bayram Mesai Ücreti Hesabı

Bayram tatilinde çalışacak olanların mesai ücretleri, normal ücretlerine ilave bir ücret olarak hesaplanacak. Örneğin, net 30.000 TL ücretle çalışan bir kişi bayramda 3.5 gün tam çalışırsa ilave olarak 3.500 TL ek ücret alacak.

Özgür Erdursun'un açıklamalarına göre, bayram tatilinde çalışacak olanlar normal ücretlerine ek olarak belirlenen ek ücretleri alacaklar. Bu, bayram tatilinde çalışanların mali durumlarını olumlu yönde etkileyecek bir gelişme olarak görülüyor.