PTT'de çalışan iki memur, umreye giden kişilerin e-Devlet şifrelerini ele geçirerek pasaportlarına yurt dışından getirilen telefonları işleterek telefon vurgunu yaptılar.

PTT Memurlarına Umreciler Üzerinden Telefon Vurgunu

Umre için yola çıkan 1356 kişiden bazıları, yurt dışından getirdikleri telefonları pasaportlarına kaydettirmek istediklerinde, daha önce telefon işletilmiş olduğunu fark ettiler ve suç duyurusunda bulundular.

Yapılan araştırmalarda, Hatay'da PTT acentesi olarak görev yapan Ahmet Çelikkaya'nın umreye giden 1356 kişinin kimlik bilgilerini ele geçirdiği, Serinyol PTT şubesinde çalışan Bilal Karabiber'in ise bu bilgileri kullanarak e-Devlet şifrelerini aldığı tespit edildi. İddianamede, mağdurlardan bazılarının telefonlarının kendilerinin adlarına kaydedilmediğini fark ettiği belirtildi.

ŞOK aktüel 27 Temmuz 2024 kataloğu: Bu hafta Cumartesi 27-30 Temmuz ŞOK aktüel kataloğunda Iphone 13 Cep Telefonu, Dyson Süpürge PlayStation 5 oyun konsolu ŞOK aktüel 27 Temmuz 2024 kataloğu: Bu hafta Cumartesi 27-30 Temmuz ŞOK aktüel kataloğunda Iphone 13 Cep Telefonu, Dyson Süpürge PlayStation 5 oyun konsolu

PTT Memurları Hapis Cezası Aldılar

Sanıkların savunmalarında suçu kabul etmedikleri, ancak yapılan incelemeler sonucunda suçlarının sabit olduğu ortaya çıktı. Mahkeme, Bilal Karabiber'e 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve vermek' suçlarından 7 yıl 4 ay 22 gün, Ahmet Çelikkaya'ya ise 'Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve vermek' suçundan 5 yıl 7 ay hapis cezası verdi.

Mağdurların avukatı Fırat Bilici, verilen cezaların daha caydırıcı olması gerektiğini ve suçun boyutu göz önüne alındığında daha yüksek cezaların beklendiğini belirtti. Bu olay, kişisel verilerin kötü niyetli kişilerce ele geçirilmesinin ve suçların önüne geçilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Havva Andırır