Türkiye'nin sevilen sanatçılarından Özkan Uğur'un özel hayatı, hayranları ve medya tarafından merak ediliyor. Özellikle eşi Aysun Aslan Uğur hakkındaki detaylar ilgi çekiyor. Peki, Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan Uğur kimdir, neden gündemde? İşte detaylar...

Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan Uğur kimdir?
Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan Uğur, Ankara Devlet Konservatuvarı'nda klasik bale ve Cecchetti tekniği alanında 11 yıl süren eğitim aldı. 1974 yılında Bale Yüksek Bölümü'nden mezun olan Aysun Aslan Uğur, kariyerine Ankara Devlet Balesi'nde başladı ve Geyvan Mc Millen ile Contemporary dans çalışmaları yaptı.

Sanatçı, TRT 1'de İzzet Öz'ün programlarında kısa dans gösterileri yaparak adını duyurdu ve 1978'den 1985'e kadar bu çalışmalara devam etti. İstanbul Devlet Balesi'ne atandıktan sonra koreografi alanında da başarılı çalışmalara imza atan Aysun Aslan Uğur'un ilk sahne koreografisi "Çeşitlemeler" oldu ve bu eser uzun süre repertuarlarda kaldı. Son eseri olan "Ağır Roman" da büyük beğeni topladı.

1989 yılında Türkiye'nin ilk profesyonel, özel dans topluluğu olan Turkuaz Modern Dance Company'yi kuran Aysun Aslan Uğur, modern dansın Türkiye'de yayılmasına öncülük etti. Uzun yıllar Türkiye'de başarılı temsiller gerçekleştiren topluluk, yurt dışında da ses getiren performanslara imza attı.

Londra'da yaşamaya başladıktan sonra modern dans dersleri, workshoplar ve söyleşiler düzenleyen Aysun Aslan Uğur, aynı zamanda WPUK İngiltere Kadın Platformu ve Shining Ballet, Dance & Performance'da artistik danışmanlık yapıyor.

Müzik dünyasından ünlü müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur ile 1989 yılında evlenen Aysun Aslan Uğur'un bu birlikteliğinden Alişan adında bir oğlu bulunuyor. Uzun bir kariyer boyunca dansçı, koreograf, yönetmen, yapımcı ve şarkı sözü yazarı olarak faaliyet gösteren Aysun Aslan Uğur, Türkiye'de ve yurt dışında sayısız esere imza atmış ve modern dansın gelişimine katkı sağlamıştır.

Serenay Sarıkaya’nın eski sevgilisi kim, yeni ve eski sevgilileri aynı fotoğrafta… Serenay Sarıkaya’nın eski sevgilisi kim, yeni ve eski sevgilileri aynı fotoğrafta…

Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan Uğur kimdir, neden gündemde?
MFÖ grubunun üyelerinden sanatçı Özkan Uğur kansere karşı verdiği mücadeliyi Temmuz 2023’te kaybetmiş, vefat etmişti. 

MFÖ'nün efsane isimlerinden biri olan Özkan Uğur'un vefatının ardından eşi Aysun Aslan Uğur, duygusal bir röportaj verdi. Özkan Uğur'un ardından yaşananların gölgesinde, Aysun Hanım, MFÖ'nün "MF" ismiyle sahneye çıkmasına ilişkin çıkışını açıkladı.  Uğur, Mashar ve Fuat ikilisine kızıp kızımadığı sorulunca, “Kızmadım tabii. Benim tek söylediğim şuydu; biraz durun. Çok erken konuşulmaya ve oluşmaya başladı bunlar. En azından bir altı ay yasımızı tutalım, hiçbir şey konuşmayalım lütfen. Dünya stres sıralamasında insanı en çok yoran iki şey vardır. İlk sırada bir yakınının ölümü, ikinci sıradaysa ev taşımak ve biz bu iki şeyi ardı ardına yaşadık. Daha yeni yeni toparlıyoruz işte. İnsanlar da evine ekmek götürüyor, kolay değil tabii ki sahneye çıkacaklar. Ben çok üzülüyorum eleştirilmelerine. İnsanlar çalışmak zorundalar.” dedi. 

Uğur'un bu açıklamasının ardındna olumlu ve olumsuz yapılan yorumlar sonucu konu gündem oldu.