Çiftçilere Mayıs tarımsal destek ödemesi ne zaman? Bakanlık açıkladı ödemeler yattı mı? Çiftçilere Mayıs tarımsal destek ödemesi ne zaman? Bakanlık açıkladı ödemeler yattı mı?

KDK'nın aldığı karara göre, ÖTV ve MTV ödeyen tüm araç sahipleri, geriye dönük 5 yıllık para iadesinden faydalanabilecekler. Bu emsal kararla birlikte, ödenen MTV ve ÖTV rakamlarının geriye dönük 5 yıllık tutarı olan 146 bin 856 TL'nin iadesi gündeme geldi.

Karara göre, başvuru sahibi olan ve doğumsal olarak engelli olan bir kişinin rapor ve komisyon kararıyla engelli aracı olarak kayıt altına alındığı belirtildi. Ancak Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yapmış olduğu inceleme sonucunda, ilgili istisnadan yararlanmaya uygun olmadığı iddia edilen raporlar üzerine, itirazlar yapıldığı bildirildi.

O KİŞİLERE PARALARI GERİ ÖDENECEK 

Son itirazın ardından Ankara Şehir Hastanesi'nden alınan rapor ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın engelliliği kabul ettiği belirtildi. Bu doğrultuda, KDK'nın açıkladığı karara göre, araç sahibi olan ve engelli raporu alan kişilere para iadesi yapılması kararlaştırıldı.

Özellikle, benzer sorunlar yaşayan kişiler için emsal teşkil edecek olan bu karar, ödenen MTV ve ÖTV rakamlarının geriye dönük 5 yıllık sürede iade edilmesini sağlayacak. Bu adım, engelli araç sahiplerine büyük bir kolaylık ve adalet sağlayacak nitelikte.