Osmaniye’nin bilinmeyen tarihçesi! Osmaniye’nin gizemli geçmişi sizleri heyecanlandıracak Osmaniye’nin bilinmeyen tarihçesi! Osmaniye’nin gizemli geçmişi sizleri heyecanlandıracak

2024 Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala, Osmaniye'de bayram namazı saati merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı namaz vakitlerine göre, Osmaniye'de Ramazan Bayramı'nın 1. günü olan 10 Nisan 2024 Çarşamba günü bayram namazı şu saatte kılınacak:

Osmaniye Ramazan Bayramı Namazı Saati: 06:37

Bayram Namazı Kaç Rekâttır?

Bayram namazı, her iki bayramda da iki rekâttır ve yılda iki defa kılınır.

Bayram Namazı Nasıl Kılınır?

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı namazları, ikişer rekâttır. Bayram namazı kılınırken, namaz vakti gelince imamın önderliğinde camide cemaatle kılınması uygundur. Namazın nasıl kılınacağı konusunda genel bir anlatım şöyledir:

-İlk rekât kılınışı
-İkinci rekât kılınışı
-Bayram namazının farzı ve sünneti

Bayram Namazı Farz Mıdır?

Hanefî mezhebine göre, bayram namazı cuma namazının vücûb şartlarını taşıyan kimselere vâciptir. Şâfiî ve Mâlikî mezheplerine göre müekked sünnet, Hanbelî mezhebine göre ise farz-ı kifâyedir.

2024 Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek. Osmaniye ve diğer illerde bayram namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesi ve yerel cami duyurularından takip edilebilir.