Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 31 Mart'ta gerçekleştirilen mahalli idareler seçimleri, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) itirazı üzerine iptal edildi. İl Seçim Kurulu Başkanlığı, Ürgüp Belediye Başkanlığı, Ürgüp Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclisi seçimlerinin iptaline oy birliğiyle karar verdi. Yeniden oylama kararı alındı ve seçimin 2 Haziran 2024 Pazar günü yeniden yapılmasına karar verildi.

İl Seçim Kurulu Başkanlığı'nın kararında, oy kullanılan okulların çeşitli yerlerinde sandık başkanı ve sandık kurul üyeleri olmadan oy torbalarının mühürlerinin kırılarak açıldığının itiraz dilekçesinde sunulan USB bellekteki video görüntülerinden anlaşıldığı belirtildi. Ayrıca, oy pusulalarının tasniflenerek konulduğu torbaların bekletildiği, seçim kurulu odasının kapısının kilitsiz bir şekilde açık bırakıldığı ve gerekli güvenlik ve koruma tedbirlerinin alınmadığının görüntülerde yer aldığı vurgulandı. Bu durumun, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunun 95. maddesine aykırı olduğu ve ilçede oy farkının azlığı göz önüne alındığında seçim sonuçlarının tam ve doğru bir şekilde belirlenmesi amacıyla itirazın kabul edilmesi gerektiği belirtildi.

Olumsuz hava kazaya neden oldu: 1 yaralı Olumsuz hava kazaya neden oldu: 1 yaralı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre, ilçede Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Ali Ertuğrul Bul 5 bin 170, MHP adayı Mustafa Öz 5 bin 134 ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) adayı Fahri Yıldız 3 bin 599 oy almıştı. Yeniden yapılacak seçimler öncesinde, siyasi partilerin ve vatandaşların merakla beklediği gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.