Bir içerik oluşturucu olarak Instagram'da trend olan sesleri belirleme sanatında ustalaşmak, görünürlüğünüzü önemli ölçüde artırabilir ve daha geniş bir hedef kitleyle bağlantı kurmanıza olanak sağlayabilir. Bu beceri yalnızca içeriğinizin çekiciliğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda onu mevcut trendlerle uyumlu hale getirerek kullanıcılar arasında etkileşim ve paylaşım olasılığını artırır.

Bu kılavuzda, içeriğinizin görünürlüğünü potansiyel olarak artırabilmeniz için Instagram'da trend olan sesleri bulmanın iki farklı yöntemini inceleyeceğiz. 

Instagram'da trend olan ses nasıl bulunur?

Instagram'da trend olan sesleri bulmak için profilinizdeki "Profesyonel kontrol paneli" düğmesine dokunun ve "İpuçları ve kaynaklar" başlığı altında "Trend olan ses"i seçin. Bu, bölgenizdeki en popüler 50 trend ses parçasının bir listesini gösterecektir.

Instagram'a göre bu ses parçaları, son üç gün içinde Reels kullanımında önemli bir artış yaşadı; bu da bunların, bu dönemde bölgenizdeki kullanıcılar tarafından en sık kullanılan sesler olduğunu gösteriyor.

Daha az makaralı Instagram'da trend olan sesleri bulmak için her sesle ilişkili makara numaralarına bakın. 20.000'den az makarada kullanılmış sesleri tercih etmek, daha az doygun ancak trend olan parçaları bulmak için stratejik bir seçimdir.

Instagram özel hesabında trend olan ses nasıl bulunur?

Hesabınız özel olarak ayarlanmışsa , "Profesyonel Kontrol Paneli" özelliği kullanımınıza sunulmayacak ve daha önce açıklanan yöntemle trend olan seslere erişim engellenecektir. Ancak alternatif bir yaklaşım mevcut olduğundan endişelenmenize gerek yok.

Instagram 2024'Te Trend Olan Ses Nasıl Bulunur 1
Instagram özel hesabında trend olan ses nasıl bulunur:

Spotify 2024'te Filtreler Nasıl Kapatılır Spotify 2024'te Filtreler Nasıl Kapatılır
  • Arama çubuğuna "trend ses" yazın.
  • Sağ yukarı ok sembolüyle işaretlenmiş bir ses parçasına dokunun.
  • Sanatçının adının altında "Trend Olanlar"a dokunun.

Bu, şu anda Instagram'da trend olan seslerin bir listesini gösterecektir.