ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Gök Kubbe hava savunma sisteminin İsrail'in Demir Kubbesi ile karşılaştırmalarına dair açıklamalarda bulundu. Akyol, Gök Kubbe'nin Demir Kubbe'den eksiği olmadığını ve hedeflerinin yurt sathına yaymak olduğunu söyledi.

A S E L S A N Defense News Top 100 Listesinde Ilk 50De

GÖK KUBBE SİSTEMİNİN ÇALIŞMA MANTIĞI

Gök Kubbe sistemi, çok alçak mesafeden maksimum menzile kadar havadan gelebilecek saldırıları önlemek için tasarlanmış. Sistem, radarlar, komuta kontrol sistemleri, haberleşme sistemleri ve atıcı platformlar gibi birçok alt sistemden oluşuyor. ASELSAN, bu alt sistemlerin her biri için özelleşmiş çözümler sunuyor.

Aselsan Goker 73Em Cover

DEMİR KUBBE İLE KARŞILAŞTIRMA

Akyol, Gök Kubbe'nin Demir Kubbe'den daha iyi olduğunu iddia etmese de, en az o kadar yetkin olduğunu vurguladı. Akyol, Demir Kubbe'nin öne çıkmasının İsrail'in coğrafi konumu ve yoğun saldırılara maruz kalmasından kaynaklandığını savundu.

Aselsan Gokdeniz

ASELSAN'IN HEDEFLERİ

ASELSAN'ın Gök Kubbe ile ilgili hedefi, sistemi Türkiye'nin bütün sathına yaymak ve önümüzdeki dönemde kurulumlarını tamamlamak. Akyol, bu konuda önemli bir yetkinliğe sahip olduklarını ifade etti.

56127A97A3Cf4 I M G 20151005 123509

HASSAS ÜRETİM SORUNU

Akyol, Türkiye'nin savunma sanayisinde proje tasarlayabilecek mühendis yetiştirmede oldukça başarılı olduğunu belirterek, hassas üretim konusunda yetersiz kaldıklarını da dile getirdi. Akyol, bu sorunun çözümü için Teknofest'te yeni bir kategoriye yer verildiğini ve bunun önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Fallout 4 güncelleme hatası nedir, kullanıcılar silindi mi, nasıl geri gelir? Fallout 4 güncelleme hatası nedir, kullanıcılar silindi mi, nasıl geri gelir?

5Fad625869A89

ASELSAN'IN İHRACAT HEDEFLERİ

ASELSAN Genel Müdürü, ürünlerini geliştirmenin ve üretmenin ötesinde, başarılı ürünleri satmayı da öğrenmek gerektiğini vurguladı. Akyol, ASELSAN'ın 2030 yılında Defence Top 100 listesinde ilk 30'a girmeyi hedeflediğini ve şu an 4 yıl boyunca siparişlerini karşılayacak kapasiteye sahip olduğunu belirtti.