Evde bakım maaşları bayramdan önce yatacak mı?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte evde bakım aylığı alan vatandaşlar maaşlarının bayram öncesinde hesaplarına yatıp yatmayacağını merak ediyor.

Maaşlar Ne Zaman Yatacak?

Evde bakım maaşları normalde her ayın 15'inde yatmaktadır. Fakat bu ay 15 Haziran'ın Çarşamba gününe denk gelmesi ve Kurban Bayramı arefesine denk gelmesi nedeniyle maaşların 10-14 Haziran tarihleri arasında yatırılması bekleniyor.

Peki Hangi İllerde Ne Zaman Yatacak?

Maalesef şu an için hangi illerde hangi tarihte yatırılacağına dair resmi bir bilgi bulunmamaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan resmi bir açıklama gelmesi beklenmektedir.

Evde Bakım Desteğinden Kimler Faydalanabilir?

Evde bakım desteğinden faydalanabilmek için 3 şart gereklidir:

MasterChef Türkiye 2024: MasterChef'te 11. yarışmacı kim oldu? MasterChef 2024 ana kadroya en son hangi yarışmacı girdi, ana kadro kaç kişi? MasterChef Türkiye 2024: MasterChef'te 11. yarışmacı kim oldu? MasterChef 2024 ana kadroya en son hangi yarışmacı girdi, ana kadro kaç kişi?

Gelir Testi: Kişisel gelirin asgari ücretin 2/3'ünden az olması
Engelli Sağlık Kurulu Raporu: Raporun ağır engelli kısmında "Evet" ibaresi bulunması
Bakım Heyeti Raporu: Engelli bireyin başkasının yardımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek şekilde bakıma muhtaç olduğunun tespiti
Başvuru Nasıl Yapılır?

Evde bakım desteği için başvurular ikamet edilen yerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine yapılmalıdır. Müdürlüklerin bulunmadığı yerlerde Kaymakamlıklara başvuru yapılabilir.

Editör: Murat Serdar Yıldız