AK Parti, 31 Mart yerel seçimleri için Siirt Belediye Başkan adayını açıklamıştı. Siirt Belediye Başkan adayı olarak belirlenen isim Ekrem Olğaç oldu. Ekrem Olğaç hakkında merak edilen detaylar ise şu şekildedir:

Ekrem Olğaç, 1982 yılında Siirt'te doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Siirt'te tamamlamış ve ardından 2008 yılında Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Avukatlık stajını Siirt'te tamamladıktan sonra, 2009 yılında 4 avukat ve 2 stajyer avukatla birlikte kendi hukuk ofisini açarak mesleğe başlamıştır.

Siirt Barosunda Saymanlık ve Baro Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuş olan Olğaç, aynı zamanda 2012-2015 yılları arasında AK Parti Siirt Seçim İşleri Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2015-2018 yılları arasında AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevini üstlenmiş, ardından 2018-2019 yılları arasında AK Parti Siirt Merkez İlçe Başkanlığı yapmıştır.

İtiraz Sonucu, O İlçede Seçimler İptal Edildi İtiraz Sonucu, O İlçede Seçimler İptal Edildi

Ekrem Olğaç, 20 Kasım 2019 tarihinden itibaren AK Parti Siirt İl Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Evli olan Olğaç'ın bir kız çocuğu bulunmaktadır.

Ekrem Olğaç'ın siyasi kariyeri ve görevleri, Siirtli vatandaşlar ve siyaset takipçileri tarafından yakından izlenmektedir.