İstanbul Müzeleri ve Sarayları Ramazan Bayramı'nda Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan Gelen Açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Ramazan Bayramı boyunca müze ve ören yerleri ziyaretçilere açık olacak. Bu kapsamda, Türkiye'nin en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerinin de listesi verildi.

İstanbul'un En Çok Ziyaret Edilen Müze ve Ören Yerleri

Yavuz Doğan kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor? Yavuz Doğan kimdir, Kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi, ne iş yapıyor?

Ramazan Bayramı boyunca ziyaretçilere açık olacak müze ve ören yerleri arasında Konya Mevlana Müzesi, Denizli Hierapolis (Pamukkale) Ören Yeri, İzmir Efes Ören Yeri, Nevşehir Göreme Ören Yeri, Nevşehir Zelve-Paşabağları Ören Yeri, Ankara Cumhuriyet Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, İstanbul Galata Kulesi, Şanlıurfa Göbeklitepe Ören Yeri ve Nevşehir Kaymaklı Yer Altı Şehri bulunuyor.

Belirli Günlerde Ziyarete Kapalı Olan Müzeler ve Saraylar

İstanbul'daki bazı saraylar ve müzeler haftanın belirli günlerinde ziyarete kapalı olabilir. Örneğin, Topkapı Sarayı Salı günleri kapalıyken, Dolmabahçe Sarayı ve Beylerbeyi Sarayı Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Bağlı Müzelerin Bayram Programı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı ve MiniaTürk, Ramazan Bayramı'nın birinci günü 13.00-19.00 saatleri arasında, ikinci ve üçüncü günleri ise 09.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Panorama 1453 Tarih Müzesi'nin Bayram Ziyaret Saatleri

Panorama 1453 Tarih Müzesi, Ramazan Bayramı'nın birinci günü 13.00-18.30 saatleri arasında, ikinci ve üçüncü günleri ise 08.00-18.30 saatleri arasında ziyarete açık olacak.