Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmesine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Hafta sonu hava durumuyla ilgili detaylar ve uyarılar şöyle:

Yağış Durumu

THY, AJet, Pegasus, Sunexpress Uçağa Alınmayan Eşyalar hangileri, yasaklı malzeme listesi 2024 THY, AJet, Pegasus, Sunexpress Uçağa Alınmayan Eşyalar hangileri, yasaklı malzeme listesi 2024

Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Antalya ve Manisa çevreleri hariç olmak üzere, yurt genelinde aralıklı yağışlar görülecek.
Kıyı kesimlerde ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar bekleniyor.

Çığ Tehlikesi Uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları beklenirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.
Vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemlidir.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Batı kesimler ile Doğu Karadeniz'de sıcaklıkların 4 ila 6 derece azalması, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor.
Ülkenin doğu kesimlerinde güneyden hafif, diğer bölgelerde ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı Verilen İller ve Turuncu Kodlu Uyarılar

Yağışların etkili olacağı iller arasında Rize, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır'ın doğusu, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak, Elazığ'ın doğusu, Muş'un güney ve batı ilçeleri ile Hakkari çevreleri bulunuyor.
Bu bölgelerde kuvvetli yağışlar, sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı, tipi ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.
Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli ve Batman illeri için sarı kodlu kuvvetli yağış ve kar uyarısı, Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak illeri için ise turuncu kodlu kar ve çığ uyarısı yapılmaktadır. Bu uyarılar, ilgili illerde yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtmektedir.