Özürsüz 5 gün devamsızlık yapan belge alabilir mi, 5 gün devamsızlık bir dönem için mi? Özürsüz 5 gün devamsızlık yapan belge alabilir mi, 5 gün devamsızlık bir dönem için mi?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın akademik takvimi doğrultusunda öğrenciler, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için sınıflarına geçtiğimiz eylül ayında yerlerini almışlardı. İkinci dönem dersleri 5 Şubat'ta başlamıştı ve öğrenciler, okulların kapanış tarihleri ile ilgili merak içerisindeydi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi olan 5 Şubat'ta başlamıştı. Bu dönem, 8-12 Nisan tarihleri arasında ara tatil ile devam etti. Ancak, öğrencilerin en merak ettiği soru, okulların kapanış tarihi ve yaz tatilinin ne zaman başlayacağıydı.

2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi, 14 Haziran günü sona erecek. Öğrenciler, aynı gün karnelerini alacaklar ve üç aylık yaz tatiline girecekler. Bu tarihler öğrenciler ve veliler tarafından büyük bir merakla beklenirken, okulların kapanış tarihinin ve yaz tatilinin başlangıcının netleşmesiyle birlikte planlar da şekillenmeye başlayacak.

Öte yandan, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için belirlenen başlangıç tarihi ise 9 Eylül 2024 olarak açıklandı. Bu tarih, yeni eğitim döneminin başlangıcını belirleyecek ve öğrenciler için yeni bir dönemin başlangıcı olacak.

Okul takviminin belirlenmesi, öğrencilerin ve velilerin planlarını yapmaları açısından önemli bir adımdır. Bu takvimlerin duyurulması, eğitim sürecinin düzenli ve planlı bir şekilde ilerlemesi için büyük önem taşımaktadır.