20 Mayıs Pazartesi okul var mı yok mu, resmi tatil mi, okula gidilecek mi? 20 Mayıs Pazartesi okul var mı yok mu, resmi tatil mi, okula gidilecek mi?

5 GÜN DEVAMSIZLIK: ÖDÜL ALMA KRİTERİSİNDE DEĞİŞİKLİK

5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu, takdir, teşekkür alamaz mı Lise ve ortaokul belge yönetmeliği MEB mevzuatı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan son düzenlemelere göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenciler, takdir ya da teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak. Önceden başarı puanlarına bakılmaksızın ödül verilen öğrenciler için bu değişiklik önemli bir kriter olarak belirlendi.

ÖĞRENCİLER İÇİN YENİ KRİTERLER

Yönetmelikte yapılan değişiklikler, özellikle öğrenci devamsızlık sürelerinin belirlenmesi ve buna göre başarısızlık durumlarının ele alınması konusunda detaylı bilgiler sunuyor. Üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde tedavi gören öğrenciler ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler gibi belirli durumlar dikkate alınıyor.

ÖĞRENCİLERİN GELECEK HEDEFLERİ

5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu, takdir, teşekkür alamaz mı Lise ve ortaokul belge yönetmeliği MEB mevzuatı

Yarışma düzenlenirken öğrencilerin gösterdiği başarı ve azim, gelecek hedeflerini de şekillendiriyor. Öğrenciler, yarışmalarda elde ettikleri başarılarına göre gelecekteki hedeflerini belirliyorlar. Özellikle genç yaşlardaki öğrenciler, katıldıkları yarışmaların kendilerine kazandırdığı deneyimlerle gelecekteki planlarını oluşturuyorlar.