Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamaları kapsamında rehberlik öğretmenlerinin de içinde bulunduğu branşları ve kontenjanları duyurdu. 2024 yılında rehberlik öğretmenliğine atanacak kişi sayısı ve atama puanlarıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki, rehberlik öğretmenliğine kaç kişi atanacak ve atama puanı ne olacak?

REHBERLİK ÖĞRETMEN ATAMA DETAYLARI

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılı öğretmen atamalarında rehberlik öğretmenlerine de kontenjan ayırdı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, rehberlik öğretmenliği için bin 597 kişilik kontenjan belirlendi. Bu atamaların KPSS skoru ve mülakat skoru üzerinden gerçekleştirileceği ifade edildi.

BUGÜN 18 Mayıs 2024 hangi sınav var, ÖSYM hafta sonu yapılacak sınavlar hangisi? BUGÜN 18 Mayıs 2024 hangi sınav var, ÖSYM hafta sonu yapılacak sınavlar hangisi?

ATAMA PUANLARI VE SÜRECİ

Rehberlik öğretmenliği atamalarında adayların KPSS skoru ile mülakat skoru eşit derecede önem taşıyor. Bakan Tekin'in ifadesine göre, bu atamalarda adayların KPSS skoru %50, mülakat skoru ise %50 ağırlıkta olacak. Rehberlik öğretmenliği için belirlenen taban puan ise 50 olarak duyuruldu.

BAŞVURU VE ATAMA SÜRECİ

Atama başvurularının 20 Mayıs'ta başlayacağı ve detayların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacağı belirtildi. Adaylar, başvuru süreci boyunca gerekli belgeleri tamamlayarak atama için başvuru yapabilecekler.