Basur, yaşam kalitemizi düşüren ve sağlığımızı büyük ölçüde tehdit eden hastalıklar arasında yer alıyor. Bu hastalıktan kurtulmak için pek çok tedavi yöntemi bulunsa da doğal bir çözüm var ki basur acısını dindirmeye birebir görülüyor! Üstelik gözümüzün önünde olmasına rağmen her seferinde çöpü boyluyor! Hemoroidi bitirdiği düşünülen o besin kaynağı bakın neymiş...

Zeytin, sağlığa birçok faydası olan ve Akdeniz mutfağının vazgeçilmez bir parçası olan bir meyvesi olarak biliniyor. Zeytinin eti kadar çekirdeği de sağlık açısından önemli bir kaynak olarak görülüyor. İşte zeytin çekirdeğinin faydaları ve nasıl tüketilmesi gerektiğiANTİOKSİDANLAR BAKIMINDAN ZENGİN: GENÇ TUTUYOR! 
Kahvaltıların favorisi zeytinin çekirdeği, güçlü antioksidanlar olan fenolik bileşikler içeriyor. Bu antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önlüyor ve yaşlanmayı geciktirici etki sağlıyor.

KALBİ KORUYOR VE KAN BASINCINI DENGELİYOR 
Zeytin çekirdeği, kalp sağlığını destekleyen oleuropein adlı bir bileşik içeriyor. Oleuropein, kan basıncını düzenleyerek kalp-damar hastalıklarının riskini azaltıyor ve kolesterolü dengeliyor. Karatay özellikle kolesterol düzeylerini düşürmek için bu besinin faydalarına dikkat çekiyor.

KABIZLIĞIN VE BASURUN ÇARESİ ONDA! 
Severek tükettiğimiz zeytinin çekirdeği, selülozik bir madde olarak tanımlandığı için mide ve bağırsak sağlığını koruyor. Bu besin kaynağı basurun ve kabızlığın çaresi olarak da öne çıkıyor. Zeytin çekirdeği; magnezyum, demir, A vitamini gibi çeşitli besin değerlerini içerisinde barındırıyor oluşu ile de dikkat çekiyor!KABIZLIĞIN VE BASURUN 

ÇARESİ ONDA! 
Severek tükettiğimiz zeytinin çekirdeği, selülozik bir madde olarak tanımlandığı için mide ve bağırsak sağlığını koruyor. Bu besin kaynağı basurun ve kabızlığın çaresi olarak da öne çıkıyor. Zeytin çekirdeği; magnezyum, demir, A vitamini gibi çeşitli besin değerlerini içerisinde barındırıyor oluşu ile de dikkat çekiyor!

İLTİHABIN KÖKÜNÜ KAZIYOR 
Herkesin çöpe attığı ama şifa ambarı olan bu besin, iltihaplanma ile mücadele eden anti-inflamatuar özelliklere sahip oluşuyla da öne çıkıyor. Bu özellikleri sayesinde eklem sağlığını destekleyebiliyor ve inflamatuar durumları hafifletici etki gösteriyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR 
Zeytin çekirdeği, bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı koruyan bileşikler içeriyor. Bu sayede vücudu enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı daha dirençli hale getiriyor.

Çocuklarda Hırçınlık Sorununu Çözmek İçin Demir Tedavisi Yeterli mi? Çocuklarda Hırçınlık Sorununu Çözmek İçin Demir Tedavisi Yeterli mi?

CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR 
Bu besinin ekstresi, cilt sağlığını iyileştiren ve cilt yaşlanmasını önleyen antioksidanlar içeriyor. Bu nedenle, cilt bakım ürünlerinde sıkça kullanılıyor ve cildin nem dengesini koruyor.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR? 
Zeytin çekirdeklerini çiğnemek veya öğütmek suretiyle tohum halinde tüketebilirsiniz. Ancak, çekirdekler oldukça sert olabilir, bu nedenle dikkatli olmalısınız. İbrahim Saraçoğlu'na göre çekirdekleri havanda ezip bir tülbent yardımıyla boğazınıza bağlamanız da aynı zamanda ağrıyı ve iltihabı geçirmekte etkili oluyor. Karatay ise kolesterolü düşürmek ve dengelemek için günde 5-6 adet zeytin çekirdeğini doğrudan yutabileceğimize dikkat çeken isim olarak öne çıkıyor.

Ancak, zeytin çekirdeğini kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız önem taşıyor. Özellikle ilaç kullananlar, alerjik kişiler ve kronik hastaların bu besini tüketmeden önce bir uzman görüşü alması gerekiyor.

Zeytin çekirdeğinin sağlık açısından pek çok faydası olduğu gibi, uygun şekilde tüketildiğinde sağlığınızı destekleyebiliyor. Ancak, aşırıya kaçmamaya ve dengeli bir beslenme programı içinde kullanmaya da özen gösterilmesi gerekiyor.