Osmaniye Belediyesi, 11-12 Mayıs tarihlerinde düzenleyeceği Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali için hazırlıklarını tamamladı. İki gün sürecek olan festival, şehrin kültürel dokusunu yansıtan lezzetlerle dolu bir etkinlik olarak planlanıyor.

LEZZET DOLU BİR BAŞLANGIÇ

Festivalin ilk günü, saat 10.30'da Devlet Bahçeli Meydanı'nda başlayacak olan festival korteji yürüyüşü ile start alacak. Kortej, renkli görüntülere sahne olacak ve festival coşkusunu şehre taşıyacak.

663B7Ca5C84Bdb5407195C75

GASTROŞOV VE YARIŞMALARLA DEVAM

Saat 12.00'de Atatürk Caddesi'nde gerçekleşecek olan gastroşov ve yarışmalar, lezzet dolu anların yaşanmasını sağlayacak. Yarışmalara katılanlar, yöresel lezzetleri ustalıkla sunarak jüriyi etkilemeye çalışacaklar.

MÜZİK VE EĞLENCE

Öğleden sonra saat 13.00'te OKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi etkinlik sahnesinde başlayacak olan müzik dinletisi ile festival coşkusu devam edecek. Akşam saatlerine doğru ise müzikli çocuk etkinliği, söyleşi programları ve türkü gecesi festivalin renkli atmosferini tamamlayacak.

Osmaniye’deki en iyi 5 otel listesi, hangi oteller var, yaz tatili için Osmaniye uygun otel fiyatı! Osmaniye’deki en iyi 5 otel listesi, hangi oteller var, yaz tatili için Osmaniye uygun otel fiyatı!

SON GÜN VE FİNAL

Festivalin ikinci günü, yine Atatürk Caddesi'nde saat 12.00'de gerçekleşecek olan "Annemin Yemekleri Yöresel Yemek Yarışması" ile başlayacak. Yarışmada en lezzetli yöresel yemeği yapacak olanlar ödüllerle buluşacaklar. Akşam saatlerinde ise Pamuk Prenses İle Kırmızı Başlıklı Kız müzikli çocuk etkinliği ve Gençlik Konseri ile festival sona erecek.

ETKİNLİKLERE ÜCRETSİZ KATILIM

Tüm etkinliklere katılımın ücretsiz olduğu festivalde, Osmaniye'nin yöresel lezzetleri ve kültürel değerleri bir araya gelerek ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak. Etkinliklere katılmak isteyenler, festival tarihlerini not almayı ve bu lezzet dolu etkinliği kaçırmamayı unutmamalı.