Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleştirdiği sunumda, enflasyon hedeflerinden TÜİK verilerine, tasarruf tedbirlerinden 500 ve 1000 liralık banknotlara kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Sunum sonrası milletvekillerinin sorularını da yanıtlayan Karahan, önemli açıklamalarda bulundu.

Tcmb Baskani Karahan Acikladi Yeni Banknot Cikacak Mi 500 Lira Ne Zaman Cikacak

500 ve 1000 Liralık Banknotlar

Karahan, 500 ve 1000 liralık banknotlara ihtiyaç olup olmadığına ilişkin sorulan soruya açıklık getirdi. Karahan, "Küpür kompozisyonunu sizin dediğiniz şekilde ve farklı göstergelerle yakından takip ediyoruz. Üst banknota ihtiyaç olup olmadığı teknik analizler sonucunda ortaya çıkıyor. Bu konuda birimlerimiz çalışıyor ve incelemelerimiz devam ediyor. Bir karar verildiğinde, bu, kamuoyuyla şeffaflık çerçevesinde paylaşılacaktır," dedi.

Enflasyon Tahminleri

Enflasyonla ilgili de önemli açıklamalar yapan Karahan, yılın geri kalanında enflasyonun istikrarlı olarak gerileyeceğini ve dezenflasyon dönemine girileceğini belirtti. Karahan, "Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar, para politikasındaki sıkı duruşumuzu sürdüreceğiz. Enflasyon yıl sonunda yüzde 38'e inecek," ifadelerini kullandı.

Shrinkflasyon Nedir Enflasyon Icinde Kuculme Nedir

Tasarruf Tedbirleri ve TÜİK Verileri

Tasarruf tedbirleri konusunda da açıklamalar yapan Karahan, bu tedbirlerin enflasyonla mücadelede önemli bir rol oynayacağını vurguladı. Ayrıca, TÜİK verileri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, ekonomik göstergelerin yakından takip edildiğini ve gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Aile Destek ödemesi bitti mi, uzatılacak mı? 2024 Aile Destek Paketi ödemeleri uzatıldı mı, devam edecek mi? Aile Destek ödemesi bitti mi, uzatılacak mı? 2024 Aile Destek Paketi ödemeleri uzatıldı mı, devam edecek mi?

TCMB Başkanı Karahan'ın açıklamaları, ekonomik politikalara ve enflasyonla mücadeleye dair önemli ipuçları içeriyor. Karahan, milletvekillerinin sorularını yanıtlayarak, TCMB'nin gelecek döneme yönelik stratejileri hakkında ayrıntılı bilgiler sundu.

Editör: Mehmet Çetil