Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği'nin titiz çalışması, internet üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık şebekesini çökertti. Şebekenin kullandığı karmaşık yöntemler, polis ekiplerince tespit edilerek operasyonla sonlandırıldı. Söz konusu şebeke, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linklerini üreterek masum insanları kandırıyor ve sahte hukuk büroları aracılığıyla dolandırıcılık faaliyetlerini sürdürüyordu.

Polisin dikkatli ve planlı çalışması sonucunda, Facebook Market Palace gibi platformlarda sahte ilanlar vererek insanları kandıran ve sahte hukuk büroları aracılığıyla para talep eden şüphelilerin peşine düşüldü. Ayrıca, internet üzerinden araç satışı yapıp sazan sarmalı yöntemiyle mağdurları dolandıran şüpheliler de operasyon kapsamında belirlendi.

Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, şebekenin 180 milyon TL'lik haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Ancak polis ekiplerinin kararlı çalışmasıyla suç örgüt lideri de dahil olmak üzere toplam 32 şüpheli operasyonla yakalandı. Şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda ise çok sayıda delil ele geçirildi. 70 adet cep telefonu, 4 adet ruhsatsız silah, 1 adet para atma makinesi ve farklı şahıslara ait 62 adet banka kartı ile birlikte 120 bin TL nakit para bulundu.

Spor ayakkabısına gizlenmiş uyuşturucuyu ele geçirildi Spor ayakkabısına gizlenmiş uyuşturucuyu ele geçirildi

Gözaltına alınan 32 şüpheli, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Mersin polisinin bu başarılı operasyonu, dolandırıcılıkla mücadeledeki kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha ortaya koydu.