TRT 1 ekranlarında her pazartesi 20.00’da izleyicisi ile buluşan "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi" dizisi oyuncu kadrosunda Uğur Güneş, Dilin Döğer, Doğan Bayraktar, Ali Ersan Duru, Mehmet Ali Nuroğlu, Zeynep Kumral, Kaan Çakır, Hakan Vanlı, Murat Han, Ekin Türkmen, Gökçe Ayyıldız, İzzet Yüksek, Buse Varol, Baran Andıç, Özgür Cem Tuğluk, Tuvana Türkay, Berk Cankat gibi isimler yer alıyor.

SELAHADDİN EYYUBİ DİZİSİNDE NECMETTİN ALP GERÇEK ADI NE?

Selahaddin Eyyubi dizisinde Necmettin Alp karakterine hayat verecek oyuncu da netleşti. Dizide Necmettin Alp karakterini canlandıracak olan oyuncu, 1975 doğumlu Hüseyin Erkanlı olacak. Dizinin 2. sezonu öncesinde kadroya katılan bu oyuncunun, Eyyubi'nin sadık dostu olarak dizide yer alması bekleniyor.

Selahaddin Eyyubi Necmettin Alp

HÜSEYİN ERKANLI KİMDİR VE HAYATI 

Hüseyin Erkanlı, 4 Ocak 1975 doğumlu bir oyuncudur ve 2024 yılı itibariyle 49 yaşındadır. Son olarak Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Necmettin Alp karakterine hayat verecek olan Erkanlı, oyunculuk kariyerine 2000'li yılların başında adım atmıştır. Dizinin oyuncu kadrosuna dahil olmasıyla birlikte, başarılı oyuncunun yetenekleri ve performansı dikkat çekmektedir.

Hüseyin Erkanlı, 4 Ocak 1975 tarihinde Erzurum'da doğdu. 1,74 metre boyunda ve 75 kilogram ağırlığındadır. Oğlak burcudur. Hüseyin Erkanlı, "Uzak Şehrin Masalı", "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" gibi yapımlarda da yer almıştır. Ancak asıl ününe "Arka Sokaklar" dizisiyle kavuşmuştur. Ayrıca "Muhteşem Yüzyıl", "Vatanım Sensin" gibi önemli dizilerde de rol almıştır.

Selahaddin Eyyubi Necmettin Alp 2

Kızıl Goncalar dizisine bomba gibi düşen Tolga Tekin Kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Tolga Tekin Hangi dizilerde rol aldı? Kızıl Goncalar dizisine bomba gibi düşen Tolga Tekin Kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Tolga Tekin Hangi dizilerde rol aldı?

Hüseyin Erkanlı, daha önce Arka Sokaklar dizisinde de rol almıştır. Ayrıca Vatanım Sensin, Sevda Kuşun Kanadında, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Muhteşem Yüzyıl: Kösem gibi önemli yapımlarda da yer almıştır. Oyunculuk kariyeri boyunca çeşitli projelerde gösterdiği performansla izleyicilerden ve eleştirmenlerden olumlu tepkiler almıştır.

HÜSEYİN ERKANLI İNSTAGRAM HESABI 

Son olarak Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde rol alacak olan Hüseyin Erkanlı'nın Instagram'da @huseyinerkanli kullanıcı adıyla yer aldığını biliyoruz. Hesabında yaklaşık olarak 10 bin takipçisi bulunmaktadır.

Editör: Zeliha YAKUT