Osmaniye'de taksi ücretlerine yapılan zam, taksici esnafında tepkilere yol açtı. Geçtiğimiz günlerde taksi ücretleri indi-bindi için 70 liradan 120 liraya, açılış için ise 20 liradan 35 liraya yükseltildi.

Osmaniye'de Trafik Faciası: Anne Hayatını Kaybetti, Baba ve Kızı Yaralandı Osmaniye'de Trafik Faciası: Anne Hayatını Kaybetti, Baba ve Kızı Yaralandı

Müşteriler Tepkili, İşler Düştü

Zamlara taksici esnafı da tepki gösterdi. Taksiciler, müşterilerin artan fiyatlar nedeniyle taksi kullanmaktan vazgeçtiğini ve tüm esnafın işlerinin etkilendiğini ifade etti.

Taksici Abdülmuttalip Filiz, "Zamdan sonra işimizde düşme oldu. Bu bir müddet böyle devam eder. Sadece bizim işimiz düşmedi tüm esnafın işi düştü. Müşteriler, 'Bundan sonra yürürüz, pahalı' diyorlar" dedi.

Taksiiiiiiii

Akaryakıt ve Parça Fiyatlarındaki Artış Gerekçe Gösterildi

Esnaf, akaryakıt ve parça fiyatlarının yükselmesi nedeniyle zam yapmak zorunda kaldıklarını ve bu durumun geçici bir duraklama olduğunu dile getirdi.

Filiz, "Akaryakıtın ve tüm parçaların pahalı olmasından dolayı biz de bir şey diyemiyoruz. Müşteri de haklı biz de haklıyız. Zamdan sonra işimizde düşme oldu. Bu bir müddet böyle devam eder. Sadece bizim işimiz düşmedi tüm esnafın işi düştü. Tüm esnaf aynısını söylüyor. Müşteriler 'Bundan sonra yürürüz', 'pahalı' diyorlar. 'Bütçeye göre bizi aşıyor' diyorlar. Bizim burada herhangi bir suçumuz yok ki. Bu hayat pahalılığından dolayı yapacak bir şey yok. 50 liraya aldığın bir parça 150 lira, 100 liraya aldığın bir parça 300 lira olmuş. Mazotta keza aynı zamlı. Bir yağ değişimine gidiyorsun 2 bin 300 lira veriyorduk, bu kez gittiğimde 3 bin 300 lira ödedim. Yapacak bir şey yok, biraz duraklama olur." şeklinde konuştu.

Taksi0101010100

Osmaniye'de Taksi Ücretlerine Ne Kadar Zam Yapıldı?

Osmaniye'de taksi ücretleri şu şekilde:

İndi-bindi: 120 lira
Açılış: 35 lira
Kilometre başına: 40 lira

Editör: Murat Serdar Yıldız