Kenya'da yaşanan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 257'ye yükseldi. Mart ayının ortasından bu yana devam eden şiddetli yağışlar, ülkede büyük çapta hasara ve insan kaybına neden oldu.

BÜYÜK İNSAN KAYBI VE ZARAR

Kenya Hükümeti Sözcüsü Isaac Mwaura, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 257'ye, yaralı sayısının ise 188'e ulaştığını açıkladı. Selden etkilenen 293 bin 661 kişi ve 61 sağlık tesisi olduğunu belirten Mwaura, 9 bin 816 dönüm tarım arazisinin de zarar gördüğünü ifade etti. Hükümetin selden etkilenenlere temel gıda malzemeleri dağıttığını söyleyen Mwaura, alçak ve nehir kenarındaki bölgelerde su baskınları beklendiğini, dik yamaçlar, sarp kayalıklar ve vadilerin olduğu bölgelerde ise heyelan riskinin bulunduğunu vurguladı.

3 bin lira kurban ikramiyesi yatış tarihi! Bayram ikramiyesi ne zaman hesaba geçer? 3 bin lira kurban ikramiyesi yatış tarihi! Bayram ikramiyesi ne zaman hesaba geçer?

UYARILAR VE TAHMİNLER

Mwaura, ülkenin birçok bölgesinde su baskınlarının devam ettiğini ve son hava durumu tahminlerinin 31 bölgede şiddetli yağış ve fırtınaların devam edeceğini gösterdiğini belirtti. Bu nedenle halkı uyararak, alçak ve nehir kenarındaki bölgelerde dikkatli olmaları, su baskınlarına ve heyelanlara karşı tedbir almaları gerektiğini ifade etti.

Kenya'da yaşanan sel felaketi, ülkenin birçok bölgesinde büyük acı ve üzüntüye neden oldu. Hükümetin ve yardım kuruluşlarının felaketzedelere yardım etme çabaları devam ediyor.