Kenger bitkisinin kök kısmından elde edilen kenger sakızı, doğada kendiliğinden yetişse de toplaması oldukça zor. Bu zorlu süreç nedeniyle kenger sakızının kilogram fiyatı çeyrek altını geçerek adeta yarım altınla yarışır hale geldi. Ancak sağladığı faydalarla bu fiyatı haklı çıkarıyor.

SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMLİ FAYDALAR

Kenger sakızının sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Diş sağlığına iyi geldiği, yüz felci geçirenlerin yüz kaslarını çalıştırmalarına yardımcı olduğu, mide ağrısı ve şişkinliğini giderdiği, migren rahatsızlığına iyi geldiği biliniyor.

AZALAN TALEP, ARTAN FİYATLAR

Kenger sakızının toplanması zor olduğundan, toplayan kişi sayısının azalması fiyatların yükselmesine neden oldu. Kilogram fiyatı çeyrek altını geçen kenger sakızı, yurt dışına da gönderilerek yurda gelen gurbetçiler tarafından da yoğun ilgi görüyor.

KENGER SAKIZI SATICISININ AÇIKLAMALARI

Kenger sakızının satışını yapan bir esnaf, sakızın tanesinin 20 lira olduğunu, bir kilogram fiyatının ise 5 bin lira olduğunu belirtiyor. Bu fiyatlar, kenger sakızının değerini ve talebini gözler önüne seriyor.

Kan Şekerini Düzenlemekten Kalp Sağlığını Desteklemeye: Tarçının 8 Mucizevi Faydası Kan Şekerini Düzenlemekten Kalp Sağlığını Desteklemeye: Tarçının 8 Mucizevi Faydası